سازندگان تالیدوماید درباره عوارض آن سکوت کرده بودند
به گزارش رویترز گزارشی که دانشگاه مونستر در آلمان تهیه کرده است، نشان میهد که بهمحض آنکه متخصصان شروع به برقراری ارتباط بین تالیدوماید و آسیب عصبی کردند؛ تولیدکنندگان عمداً اطلاعات نادرستی را منتشر کردند و اطلاع از عوارض جانی این دارو را منکر شدند.
همچنین گزارش نشان میدهد این شرکت از روشهای به تاخیر انداختن و تهدید به ادعای خسارت از دولت، برای نگهداشتن این داروی پرفروش در بازار تا حد ممکن استفاده کرده است.
این تولیدکننده میتوانست پس از مشاهده نشانههای متعددی عوارض زیانبار با جمعآوری این دارو از بازار، بسیاری از افراد را از رنج کشیدن در امان نگه دارد.
در این گزارش آمده که حتی بعد از جمعآوری دارو از بازار، مسئولین با تحتالشعاع این شرایط بودند. آنها برای تشریح عوارض تالیدوماید، تعیین تعداد افراد متاثر از این دارو و ممنوعیت آن مشکلات زیادی داشتند؛ زیرا در آن زمان چارچوب حقوقی برای این ممنوعیت وجود نداشته است.
شرکت آلمانی گروننتال داروی تالیدوماید را ساخت و در اواخر دهه پنجاه و اوایل دهه شصت میلادی بهصورت بینالمللی بهعنوان درمانی برای کاهش تهوع در بیماری صبحگاهی زنان باردار، به بازار عرضه کرد. این دارو در آلمان به نام کونترگان و در سایر کشورها با عنوان دیستاوال فروخته شد.
تالیدوماید بهتنهایی به حدود ۵۰۰۰ نفر در آلمان آسیب زد که از این تعداد، ۲۴۰۰ نفر هنوز در قید حیات هستند. بسیاری از قربانیان بدون دستوپا، با اندامهای ناهنجار یا با آسیب شدید عصبی متولد شدند.
فرانک شونراک، سخنگوی گروننتال در واکنش به انتشار این گزارش گفت: «ما عمیقاً از فاجعه تالیدوماید متاسفیم و این شرکت گفتگوهایی سازنده و مستمر با قربانیان داشته است.»
او گفت که این شرکت این گزارش را که به سفارش گزارش اخیر وزیر بهداشت ایالت نورد-وست آلمان تهیه شده است، ارزیابی خواهد کرد و در حال حاضر نمیتواند اظهار نظر بیشتری درباره محتویات انجام دهد.
نیکلاس لنهارد- شرام نویسنده این گزارش گفت در آن زمان، برخلاف امروز که روال گرفتن مجوز از دولت ایجاد شده است، شرکتهای دارویی مسئول تضمین ایمنی داروها بودند.