بودجه 500 میلیون دلاری بانک جهانی برای مبارزه با همهگیریها
به گزارش رویترز در صورت شیوع بیماریهای همهگیر، این صندوق به سرعت بودجه موردنیاز مقابله با بحران را فراهم میکند. از سوی دیگر، این صندوق به سازمانها و نهادهایی که به پژوهش درباره بیماریهای مرگبار میپردازند، از نظر مالی کمک میکند.
شیوع بیماری ابولا در سال ۲۰۱۴ کشورهای فقیر را بیش از دیگر مناطق تحت تاثیر قرار داد. این در حالی بود که نهاد یا صندوق ویژهای برای مقابله با این بیماری وجود نداشت و روند آهسته مبارزه با این بیماری، صدمات و تلفات جبرانناپذیری برای کشورهای فقیر به همراه داشت.
"جیم یونگ کیم" رئیس بانک جهانی دراینباره گفت: بحران اخیر ابولا در آفریقا، یک تراژدی و زنگ خطر برای جهانیان بود. ما نمیتوانیم سرعت توفان و یا بزرگی یک زلزله را با راهکارهای از پیش تعیینشده کنترل کنیم؛ اما مسیر یک همهگیری میتوانیم تغییر دهیم. صندوق تسهیلات و تامین مالی بیماریهای همهگیر با اعتبار 500 میلیون دلار، به سرعت با این بیماریها مقابله خواهد کرد.
صندوق تسهیلات و تامین مالی بیماریهای همهگیر با همکاری سازمان جهانی بهداشت و شرکتهای بیمه مرکزی سوئیس و آلمان راهاندازی میشود و نوع بیماری و میزان بودجه موردنظر برای مقابله با آن بهوسیله این نهادها تعیین میشود. اما این سازوکار بیمهای به بیماریهای معینی همچون سارس، مرس، ابولا، زیکا و ماربورگ محدود میشود که احتمال ایجاد همهگیریهای بزرگ بهوسیله آنها بیشتر است.
ویروس زیکا که اکنون در حال انتشار در آمریکای لاتین است در این برنامه بیمهای قرار ندارد، اما به گفته کیم اعتبارات لازم برای مبارزه با زیکا و سایر بیماریهایی که ممکن است همهگیری جهانی ایجاد کنند، از طریق یک برنامه جداگانه وامهای کوتاهمدت در طیف ۱۰۰ میلیون دلار تامین خواهد شد.