صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
آیا رژیم غذایی کم‌نمک برای سلامت شما مضر است؟

به گزارش هلث دی آندرو منت سرپرست این پژوهش گفت که به نظر می‌رسد محدودیت نمک رژیم غذایی به روزانه کمتر از ۳۰۰۰ میلی‌گرم، احتمال ابتلا به بیماری قلبی را به اندازه احتمال ابتلا به این بیماری‌ها در بیماران دارای فشارخون بالا که نمک فراوانی مصرف می‌کنند، افزایش می‌دهد.

به گفته آندرو منت، استادیار اپیدمیولوژی بالینی و آمار حیاتی دانشگاه مک‌مستر در انتاریو کانادا؛ میزان بهینه سدیم (نمک) برای حفظ سلامت، نه خیلی زیاد و نه خیلی کم است.

انجمن قلب آمریکا به‌شدت از این پژوهش انتقاد کرده است. آنان می‌گویند این مطالعه بر پایه تخمین نادرستی از سدیم دریافتی بوده و نباید منجر به کاهش نگرانی‌ها درباره نمک اضافی در رژیم غذایی معمول آمریکایی‌ها شود.

دکتر الیوت انتمن، رئیس سابق این انجمن و دستیار معاونت پژوهش بالینی و ترجمه‌ای در دانشکده پزشکی هاروارد گفت: «این یک تجزیه‌وتحلیل پرخطا است که اطلاعات جدیدی ارائه نمی‌کند و نباید برای راهنمایی سیاست‌های عمومی استفاده شود.»

انجمن قلب‌ آمریکا همچنان دریافت روزانه کمتر از ۱۵۰۰ میلی‌گرم سدیم از تمام منابع را توصیه می‌کند. اما منت می‌گوید بر اساس آنالیز او، فقط افراد مبتلا به فشارخون بالا باید درباره کاهش نمک دریافتی نگران باشند.

به گغته او، نتایج مطالعه‌اش نشان داده است که رژیم غذایی کم‌نمک، خطر حمله قلبی یا سکته مغزی را در افراد بدون فشارخون بالا ۲۶ درصد و در بیماران دارای فشارخون، ۳۴ درصد افزایش می‌دهد. در مقابل بر اساس این مطالعه، این احتمال با مصرف نمک بسیار زیاد در افراد مبتلا به فشارخون بالا، ۲۳ درصد بالا می‌رود. از طرف دیگر،‌ رژیم دارای نمک اضافی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در افراد با فشارخون طبیعی را اصلاً افزایش نمی‌دهد.پ

منت می‌گوید رژیم کم‌نمک می‌تواند سیستم رنین- آنژیوتانسین بدن را فعال کند. این فرآیند هورمونی باعث تنظیم فشارخون و تعادل مایعات می‌شود.

منت و همکارانش برای این آنالیز، نتایج ۴ بررسی درباره دریافت نمک و پیگیری سلامت قلب شامل بیش از ۱۳۳۰۰۰ نفر از ۴۹ کشور را بررسی کردند. نمونه ادرار صبحگاهی این افراد برای تخمین مقدار نمک دریافتی روزانه آنان در زمان‌های متفاوت گرفته شده بود. افراد با میزان سدیم کمتر از ۳۰۰۰ میلی‌گرم در ادرار در گروه کم‌نمک و افراد با میزان سدیم بیش از ۷۰۰۰ میلی‌گرم در گروه پرنمک قرار داده شدند.

آنتمن می‌گوید:‌ «این پژوهشگران فرض می‌کنند که اندازه‌گیری سدیم ادرار به طور نقطه‌ای می‌تواند به طور قابل‌اعتمادی دریافت سدیم افراد را در طول دوره آزمایش مشخص کند.»

نتایج این بررسی در ۲۰ مه در ژورنال لنست منتشر شده است.