صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
سیگار کشیدن مادر باردار بر DNA جنین اثر می‌گذارد

به نوشته هلث‌کر ایشیا محققان متوجه شدند در زنان بارداری که به‌طور روزانه سیگار می‌کشند، 6 هزار و 73 نقطه از DNA کودکان به شکل متفاوتی از DNA کودکان مادران غیر سیگاری متیله می‌شود.

بسیاری از تغییرات یافت شده در DNA در نزدیکی یا روی مجموعه‌ای از ژن‌های مربوط به رشد کبد و سیستم عصبی، سرطان‌های مرتبط با سیگار و نقصان‌های مادرزادی همچون شکاف لب و کام قرار داشتند.

محققان این نتایج را از بررسی 6 هزار و 685 مادر و نوزادان آن‌ها از مطالعاتی در سراسر دنیا استخراج کرده‌اند.

محققان برای تجزیه‌وتحلیل الگوهای متیلاسیون در DNA نوزادان، عمدتاً نمونه‌های خون بند ناف این نوزادان را پس از زایمان جمع‌آوری کردند. محققان علاوه بر مستندسازی تفاوت‌های میان نوزادان مادران غیر سیگاری و مادران سیگاری‌، گروهی از کودکان بزرگ‌تر را نیز زیر نظر گرفتند و دریافتند دست‌کم برخی تفاوت‌های مرتبط با تغییرات متیلاسیون در کودکانی که مادران آن‌ها در طول بارداری از سیگار استفاده کرده بودند، همچنان در سنین بالاتر هم وجود دارند.

درحالی‌که این مطالعه چگونگی تاثیرات سیگار کشیدن مادران بر ابتلای کودک به بیماری را ثابت نمی‌کند اما یافته‌ها نشان می‌دهد که تفاوت‌های متیلاسیون ممکن است در تظاهر برخی از نقصان‌های نوزادی یا مشکلات پزشکی در نوزادان مادران سیگاری نقش داشته باشد.