صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
رستوران‌های نیویورک باید در منوهای‌شان غذاهای پرنمک را مشخص کنند

به گزارش آسوشیتدپرس بر اساس این مقررات جدید که در نوع خود بی سابقه است، یک نماد نمک‌دان باید در منوها در جلوی برخی از ساندویچ‌ها، سالادها و سایر اقلام غذایی قرار داده شود که میزان نمک‌شان بیش از حد روزانه توصیه‌شده 2300 میلی‌گرم- حدود یک قاشق چایخوری- سدیم (نمک) است.

اعلام این مقررات آخرین مورد از رشته‌ای از اقدامات در این بزرگترین شهر آمریکا است و در همین حال حامیان بهداشت، ناظران فدرال و برخی از شرکت‌های غذایی در تلاش هستند که آمریکایی‌ها را به کاهش مصرف نمک ترغیب کند. کارشناسان می‌گویند اغلب آمریکاییان مقدار بیش از حد نمک مصرف می‌کنند و این امر خطر دچار شدن به فشار خون بالا و مشکلات قلبی را می‌افزاید.

دکتر مری بست، مسئول ارشد، مسئول ارشد بهداشت نیویورک هنگامی که هیئت بهداشت شهر گذاشتن این هشدار جدید در منوهای رستوران‌ها را در ماه سپتامبر تصویب کرد، گفت: «با وجود برچسب هشدار سدیم بالا، نیویورکی‌ها به راحتی می‌توانند به اطلاعاتی دسترسی پیدا کنند که می‌تواند بر سلامتشان تاثیر بگذارد.»

یک آمریکایی متوسط حدود 3400 میلی‌گرم نمک در روز مصرف می‌کنند و حامیان بهداشت عمومی از این اقدام به‌عنوان کاری هوشمندانه که رستوران‌روها را از میزان سدیم دریافتی‌شان آگاه می‌کند، استقبال کرده‌اند.

در مقابل، تولیدکنندگان نمک می‌گویم مقامات شهر باعث ایجاد سوءبرداشت درباره خطرات نمک در رژیم غذایی نیویورکی‌ها می‌شوند. یک بررسی بین‌المللی شامل 100000 نفر در سال گذشته نشان داد که میزان نمک دریافتی بوسیله اغلب افراد برای سلامت قلبشان مشکلی ایجاد نمی‌کند، گرچه دانشمندان دیگر از نتایج این بررسی ایراد گرفتند.

رستوران‌ها می‌گویند ابتکار عمل‌های خوردن سالم نباید هیچکدام از اجزای غذا را برجسته کنند و در حالیکه ناظران فدرال در حال تدوین راهنمای جدید ملی برای دریافت سدیم هستند، مقامات شهر نباید برنامه هشدار نمک خاص خودشان را ایجاد کنند.