صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
روغن‌های گیاهی ممکن است به اندازه‌ای که تصور می‌شد، سالم نباشند

به نوشته هافینگتون پست در عوض یافته‌های این بررسی نشان می‌دهد که برخی از افرادی که مقدار بیشتری از این چربی‌های به دست آمده از سبزی‌ها و روغن‌های بذرها را مصرف می‌کنند- به خصوص آنهایی که میزان بالایی از اسیدهای چرب امگا-۶ دارند- نسبت به افرادی که رژیم غذایی‌شان مقدار زیادی چربی اشباع‌شده دارد، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار گرفته‌اند.

یافته‌های این بررسی هرگز به طور کامل منتشر نشدند، زیرا بر خلاف فرضیه در حال ظهور و به طور فزاینده پرطرفدار در این باره بودند که چربی‌های اشباع‌شده مانند گوشت قرمز و لبنیات باعث افزایش میزان کلسترول خون می‌شود و خطر بیماری‌های قلبی-عروقی و مرگ می‌شوند.

این فرضیه که «فرضیه لیپید (چربی)» نامیده می‌شد، در حال حاضر به ایده پذیرفته‌شده‌ای در جامعه دانشمندان تغذیه بدل شده است. دو پژوهشگر با کمک پسر یکی از محققان اصلی، اخیرا این داده‌های قبلا منتشر نشده را دوباره آنالیز کردند. آنچه آنان یافتند با «فرضیه لیپید» در تضاد بود و می‌توانست دیدگاه ما را به چربی‌های سالم «چنداشباع‌نشده» تغییر دهد.

این آنالیز که این هفته در ژورنال پزشک بریتانیا (BMJ) منتشر شد، دنباله‌ای بر کار پژوهشگران پیشگام دیزی زامورا از دانشگاه کارولینایی شمالی در چپل هیل و کریستوفر رامسدن از موسسه‌های ملی بهداشت است. این پژوهشگران قبلا در سال ۲۰۱۳ آنالیز مشابهی بر روی مجموعه دیگری از داده‌های قبلا منتشرنشده به نام «بررسی رژیم غذایی و قلب سیدنی» انجام دادند و به نتایج مشابهی رسیدند: جایگزین کردن چربی اشباع‌شده با روغن‌های دارای میزان بالایی اسیدهای چرب امگا- ۶ یا اسیدهای لینولئیک، در واقع خطر مرگ ناشی از همه موارد، بیماری کورونری قلب و بیماری قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد.

زامورا گفت: «پژوهش ما کمبود شواهد حامی جایگزین کردن چربی‌های اشباع‌شده با روغن‌های گیاهی غنی از اسید لینولئیک برای سلامت قلب نشان می‌دهد.»

کارشناسان می‌گویند که نتایج این دو کارآزمایی بر روی هم شیوه نگرش ما به خوردن سالم را به خصوص هنگامی موضوع روغن‌های به اصطلاح «سالم» را تغییر خواهد داد.