صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
درمان جدید سرطان خون در یک نوزاد ممکن است به بیماران دیگر هم کمک کند

به گزارش خبرگزاری فرانسه لیلا ریچاردز هنگام تشخیص یک نوع سرطان خون به نام لوسمی لنفوئیدی حاد (ALL) فقط 14 هفته داشت و در بیمارستان گریت اورموند در لند تحت درمان قرار گرفت. گرچه پزشکان درمان‌های متعددی را بر روی امتحان کردند، هیچ کدام از آنها موثر واقع نشدند.

این بیمارستان به خانواده لیلا این امکان را دادند تا گزینه یک درمان تجربی را که فقط بر روی موش‌ها امتحان شده بود‌، انتخاب کنند. این پژوهشگران خونی را که اهدا شده بود، گرفتند و نوعی از سلول‌های سفید خون به نام سلول‌های T را از آن جدا کردند که به طور معمول به مبارزه با عفونت‌ها در بدن کمک می‌کند. بعد، ژن‌های این سلول‌ها را ویرایش کردند، به طوری که این سلول‌ها توانایی حمله به سلول‌های سرطانی را پیدا کنند و این سلول‌ها را بدن لیلا تزریق کردند.

پزشکان می‌گویند همین تکنیک را می‌توان را برای درمان بیماران دچار سایر سرطان‌های سلول‌های خونی مانند لوسمی لنفوئیدی مزمن و میلوم هم به کار برد، همچنین پژوهشگران در حال بررسی امکان استفاده از این روش برای درمان افراد مبتلا به چنین سرطان‌هایی مانند نوروبلاستوم هستند که از سلول‌های عصبی منشا می‌گیرد.

تکنیک ژنتیکی که پژوهشگران برای درمان لیلا به کار بردند به طور مخفف TALEN (به معنای نوکلئاز افکتور شبه فعال‌کننده نسخه‌برداری) نام دارد. این روش شامل استفاده از آنزیمی است که مانند یک قیچی کوچک عمل می‌کند و ژن‌ها را می‌برد. پژوهشگران در مورد لیلا توالی‌های خاصی از DNA سلول‌های اهدایی را بریدن و بعد توالی ژنومی گسیخته شده را ترمیم کردند.

این شیوه ویرایش ژنی باعث برنامه‌ریزی مجدد در این سلو‌ل‌ها برای مبارزه با سلول‌های سرطان خون می‌شود.