داروهای اختلال بیش فعالی تراکم استخوان کودکان را کاهش میدهند
به گزارش هلثدی نیوز پژوهشگران پی بردند نوجوانانی که داروهای محرکی مثل متیل فنیدات (ریتالین) و آدرال را برای درمان ADHD مصرف میکردند، تراکم استخوانی کمتری نسبت به هم سن و سالان خود دارند.
این عارضه میتواند سبب مشکلات جدی در آینده شود.
محققان در این پژوهش اثرات داروهای بیش فعالی را بر تراکم استخوان افراد 8 تا 20 ساله بررسی کردند. از میان بیش از 6400 شرکتکننده، 159 نفر داروهای محرک مصرف میکردند.
برای سنجش تراکم استخوان آنها از روش dual-energy X-ray absorptiometry استفاده کردند. در این آزمایش محتوای مواد معدنی استخوان (وزن استخوان) این افراد نیز اندازهگیری شد که معیار دقیقتری برای سنجش سلامت استخوان در کودکان است.
میانگین محتوای مواد معدنی استخوان در ناحیه کمر در افرادی که از این داروها استفاده کرده بودند، 5.1 درصد نسبت به سایرین کمتر بود. همچنین در ناحیه باسن نیز 5.3 درصد کاهش وجود داشت. در ضمن تراکم ماده معدنی استخوان در ستون فقرات و باسن حدود 4 درصد در آنها کمتر بود.
مطالعات پیشین داروهای بیش فعالی را با کاهش میزان رشد مرتبط دانسته بود، اما تاثیرشان بر استحکام استخوان نامشخص بود. این تحقیق نشان داد که سلامت استخوان در کودکان و نوجوانانی که از داروهای محرک استفاده میکنند، باید در حین و پس از درمان بررسی شود.