قهوه میتواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد
به گزارش ریلکس نیوز پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گروهی شامل ۵۱۴۵ نفر را که مبتلا به سرطان روده بزرگ بودند، را با یک گروه ۴۰۹۷ نفری بهعنوان گروه شاهد مقایسه کردند.
سرطان این افراد در طول شش ماه گذشته تشخیص داده شده بود.
اطلاعات درباره میزان مصرف قهوه این افراد از جمله درباره میزان قهوهای که مینوشیدند، اینکه قهوه مصرفیشان بهصورت جوشیده (اسپرسو)، فوری، کافئینزداییشده یا صافشده است. با مصاحبه و پرسشنامه غذایی به دست آمد.
پس از در نظر گرفتن سایر عوامل خطرساز برای سرطان روده برزگ، مشخصشد که حتی مصرف یک یا دو فنجان قهوه در روز خطر دچار شدن به سرطان روده بزرگ و راستروده را تا ۲۶ درصد کاهش میدهد. هنگامیکه مصرف قهوه به بیش از ۲.۵ فنجان در روز میرسید، این خطر تا ۵۰ درصد پایین میآمد.
گرچه مقدار ترکیبات مفید در نوشیدنی قهوه برحسب نوع دانه، برشته شدنش و چگونگی تهیه آن فرق میکند، نتایج همچنین نشان داد که اثر مفید قهوه بدون توجه به شیوه تهیه آن بهصورت اسپرسو، صافشده یا حتی قهوه فوری باقی میماند
کافئین میتواند در بدن بهعنوان آنتیاکسیدان عمل کند و از رشد سلولهای بالقوه سرطانی روده بزرگ پیشگیری کند، سودمندیهای قهوه چه در مورد انواع بدون کافئین و چه در انواع دارای کافئین کامل مشاهده شد.
این پژوهشگران گفتند که از این امر که ظاهراً وجود یا عدم وجود کافئین در این اثر پیشگیری از سرطان نقشی ندارد، اندکی شگفتزده شدهاند.
البته آنان متذکر شدند که پیش از توصیه به نوشیدن قهوه بهعنوان یک اقدام پیشگیرانه از سرطان روده بزرگ نیاز به پژوهشهای بیشتر وجود دارد.