آلودگی هوا میزان سکتههای مغزی را افزایش میدهد
به گزارش مدیکال نیوز تودی لانگجیان لوئی، از دانشگاه درکسل فیلادلفیا، سرپرست این تحقیق گفت این گروه محققان برای انجام این مطالعه از دادههای «دو کشور رتبه اول در تولید گازهای گلخانهای» استفاده کردند؛ آمریکا و چین کشورهایی هستند که مسئولیت یکسوم گرمایش جهانی تا به امروز را برعهده داشتهاند.
لوئی و همکارانش میگویند مطالعه آنها یکی از اولین مطالعاتی است که به بررسی تعامل میان کیفیت هوا و سکته مغزی در رابطه با تغییرات دما میپردازند.
برای انجام این تحقیق، گروه به دادههای کیفیت هوا که در فاصله سالهای 2010 تا 2013 از هزار و 118 شهرستان در 49 ایالت آمریکا و 120 شهرستان از 32 استان چین گردآوری شده بود، رجوع کردند.
مشاهدات این محققان نشان داد که با افزایش هر 10 میکروگرم افزایش PM2.5 (ذرات ریز معلق آلاینده با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون که بیش از همه سلامت را به خطر میاندازند) شمار کلی سکتههای مغزی 19/1 درصد افزایش مییابد.
بهعلاوه آنها متوجه تفاوتهای منطقهای در آمریکا در میزان PM2.5 و ارتباط آن با شیوع سکته مغزی شدند. جنوب آمریکا با داشتن بالاترین میانگین PM2.5 در سال دارای بالاترین شیوع سکته مغزی با 4.2 درصد است. در مقابل، غرب آمریکا با داشتن کمترین میانگین PM2.5 در سال، کمترین شیوع سکته مغزی، با میزان 3 درصد را دارا است.
بهعلاوه این یافتهها نشان داد که تغییرات دمایی میتواند بر کیفیت هوا و خطر سکته مغزی تاثیرگذار باشد. لوئی میگوید تغییرات آبوهوایی میتواند تا حدودی برای تغییرات کیفیت هوای فصلی تاثیرگذار باشد،
او میگوید: «در تابستان در آمریکا روزهای بادخیز و بارانی بسیاری وجود دارد که میتواند به پراکنده کردن هوای آلوده کمک کند.» از طرف دیگر دماهای بالا استرس حرارتی عمدهای بر افراد وارد میکند که ممکن است منجر به افزایش خطر سکته مغزی و سایر بیماریها و مرگومیرهای مرتبط با کیفیت بد هوا بیانجامد.
او در ادامه میگوید: «با توجه به دمای هوا در تابستان، بیمارانی با سابقه سکته مغزی میتوانند در معرض خطر از دست دادن آب بدن قرار بگیرند و در فصل زمستان نیز امکان بیماریهای تنفسی، ذاتالریه و آنفلوانزا برای آنها وجود دارد.» دسایر افرادی که بهویژه در معرض خطر سکته مغزی ناشی از کیفیت هوا قرار دارند، زنان و سالمندان هستند.