شیوع بیماری باکتریایی مرگبار در هند
به گزارش کوارتز این پژوهشگران میگویند، تشخیص عفونت این باکتری بهخصوص مشکل است و در نتیجه بیماری ناشی از آن عمدتاً گزارشنشده باقی میماند. این گزارش که در ژورنال Nature Microbiology منتشر شده است، هند را در رده کشورهایی قرار میدهد که این بیماری در آنها آندمیک است اما کمتر از حد واقعی گزارش میشود.
دیوید دانس، یکی از پژوهشگران از دانشگاه آکسفورد گفت: «حدود 44 درصد از کل 165000 مورد این بیماری در سال در جهان در کشورهای آسیای جنوبی رخ میدهد و هند با سهمی بیش از 50 درصد در راس آنها قرار دارد.
بورخولدریا سودومونالی، باکتری که باعث بیماری ملیوئیدوزیس میشود، بهطور شایعی در کشورهای آسیای جنوبی و شمال استرالیا در آبوخاک یافت میشود. علائم بیماری ناشی از این باکتری شامل تب، تشنج و مشکلات تنفسی است.
به گفته این پژوهشگران اجرای طرحهای فراوان ساختوساز در مقیاس بزرگ باعث انتشار آسانتر این باکتری میشود. این باکتری علاوه بر آب میتواند از طریق غبار یا خاک دستریز که در محلهای ساختوساز شایع است، انتشار پیدا کند.
بیماران مبتلا به این باکتری با تب بالا، سرفه، لرز و ایجاد آبسه در اندامهای داخلی، بهخصوص در کبد و پروستات، درد استخوان و مفاصل مراجعه میکنند. این بیماری احساس لرز و سرما میکنند و به دنبال آن دچار تب شدید و تعریق فراوان میشوند. این بیماری در حال حاضر واکسن ثبتشدهای ندارد. بیماران دیابتی و مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی با احتمال بیشتری ممکن است دچار این عفونت شوند.