صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
مراقبت پوست به پوست ممکن است به سلامت نوزادان سود برساند

به گزارش لایوساینس پژوهشگران در این آنالیز به 124 بررسی پرداختند که رابطه میان مراقبت مادر از نوع به‌اصطلاح کانگورویی و پیامدها از لحاظ سلامت نوزادان را بررسی کرده بود.

نوزادانی که با وزن کم متولدشده بودند- کمتر از 2 کیلوگرم- و مراقبت مادرانه کانگورویی دریافت کرده بودند، در مقایسه با نوزادان کم‌وزنی که چنین مراقبتی را دریافت نکرده بودند، با احتمال 36 درصد کمتر ممکن بود به‌طور زودرس بمیرند. به‌علاوه این دانشمندان متوجه شدند نوزادان کم‌وزنی که مراقبت مادری کانگورویی دریافت کرده بودند، نسبت به نوزادانی که این مراقبت را دریافت نکرده بودند، با احتمال 47 درصد کمتر در معرض خطر سپسیس – عارضه وخیمی که هنگام ایجاد پاسخ ایمنی شدید بدن به یک عفونت رخ می‌دهد- قرار دارند.

دکتر گریس چن، یکی از دو نویسنده این آنالیز و مدرس دانشکده بهداشت عمومی تی اچ چن هاروارد دراین‌باره گفت: «با اینکه مراقبت مادری کانگورویی یا مراقبت با تماس پوست به پوست به‌خصوص برای نوزادان کم‌وزن متولدشده در مکان‌های تجهیزات پزشکی محدود مناسب است، اما کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه به سمت «عادی کردن» مراقبت مادرانه کانگورویی یا پوست به پوست به‌عنوان شیوه‌ای سودمند برای همه نوزادان و مادران حرکت می‌کنند.»

به گفته چن، سازمان جهانی بهداشت برای به حداکثر رساندن منافع مراقبت مادرانه کانگورویی از نوزادان در حال حاضر تماس مداوم ‍پوست به پوست تا حداکثر زمان ممکن در روز را توصیه می‌کند. چن می‌گوید، برخی از داده‌ها بیانگر آن است که بیش از ۲۲ ساعت در روز تماس پوست به پوست سودمند است، اما «انجام این کار بسیار سخت است». چن می‌افزاید، احتمالاً میان ۸ تا ۱۲ ساعت تماس پوست به پوست مفید خواهد بود.

این آنالیز جدید در ژورنال Pediatrics منتشر شده است.