رواندرمانی آنلاین برای حل مشکلات عاطفی موثر است
به گزارش هلثدی نیوز کتر دیوید گراتزر روانپزشک و پزشک مسئول خدمات بستری بهداشت روانی در بیمارستان سکاربورو در تورونتوی کانادا و همکارش فیضه خالدخان برای در این تحقیق بازبینی بررسیهایی پرداختند که در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ درباره رواندرمانی آنلاین انجام شده بود.
آن دو دریافتند معمولاً رواندرمانی آنلاین معمولاً در مواردی در اختیار بیماران قرار میگیرد بر حل مشکلات خاص بیمار متمرکز است و بهطور کوتاهمدت انجام میشود. برخی از این خدمات رایگان و برخی دیگر با پرداخت پول ارائه میشوند. درمان آنلاین ممکن است با جلسات حضوری با درمانگر تکمیل شود یا نشود.
این پژوهشگران بر اساس این بازبینی به این نتیجه رسیدهاند که درمان آنلاین را میتوان برای کمک به درمان اضطراب، افسردگی و ناراحتی عاطفی مربوط به یک مریضی جسمی به همان اندازه درمان رو در رو به کار برد. این پژوهشگران همچنین یادآور شدند که درمان اینترنتی ممکن است برای افرادی که خجالتی هستند یا از حرف زدن مستقیم با درمانگر اکراه دارند، مفید باشد.
این پژوهشگران همچنین میگویند شناختدرمانی از راه اینترنت میتواند به برخی از بیماران کمک کند تا هزینههای درمانی را که باید از جیب بپردازند به حداقل برسانند.
یافتههای این بررسی در ژورنال انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است.
البته گراتزر و خالدخان متذکر شدهاند که اغلب بررسیهایی که آن دو بازبینی کردهاند، بیماران را برای مدتهای نسبتاً کوتاهی از هشت هفته تا دو سال پس از درمان پیگیری کرده بودند.
آنان همچنین میگویند فقدان تماس مستقیم انسانی ممکن است ایجاد رابطهای میان بیمار و درمانگر را که به نیازهای متغیر بیمار حساسیت داشته باشد، مشکل کند.
همچنین درمانهای بر اساس اینترنت معمولاً میزان بالاتری از ترک دوره را دارند؛ البته جلسات حضوری گاهگاهی ممکن است از این امر جلوگیری کند.
همچنین به گفته این پژوهشگران درمان اینترنتی برای بیمارانی که دچار ناراحتی روانی شدید هستند، مناسب نیست.