کشف ژنهای جدید موثر بر طول عمر
به گزارش لایوساینس این پژوهشگران با استفاده از یک روش جدید 4 ژن را یافتند که با عمر بسیار طولانی ارتباط دارند: یک ژن به نام ABO که در تعیین گروه خونی نقش دارد، یک ژن به نام CDKN2B که تقسیم سلولی را تنظیم میکند، ژنی به نام APOE که با بیماری آلزایمر ارتباط دارد و ژنی به نام SH2B3 که قبلاً مشخص شده بود که طول عمر در مگسهای سرکه را افزایش میدهد.
پژوهشگران امیدوارند که تحقیقات آینده ژنهای حتی بیشتری را که با عمر طولانی ارتباط دارند، کشف کنند و مشخص شود که این ژنها چگونه بر فرآیند پیری تاثیر میگذارند.
استوارت کیم، استاد بخش زیستشناسی رشدی و ژنتیک در دانشگاه استنفورد و سرپرست این تحقیق گفت: «عنصر ژنتیکی واقعاً قدرتمندی در رسیدن به صدسالگی وجود دارد. ما تازه در شروع کشف این راز هستیم که چرا برخی از این افراد در مقایسه با مردم عادی در رسیدن به سنین بالا بسیار موفقترند.»
تحقیقات پیشین تلاش کردهاند تا گونههایی (واریاسیونهایی) از ژنها را بیابند که در افراد بسیار سالمند در مقایسه با افراد کمسنتر شایعتر باشند، اما در این کار موفق نبودهاند. این تحقیقات به بررسی میلیونها گوناگونی در ژنوم انسانی پرداختهاند، اما نتوانستهاند برخی از همراهیهای مهم را کشف کنند.
اما این تحقیق جدید جستجوی خود برای ژنهای مربوط به عمر طولانی را محدود به ژنهایی کرده بود که معلوم بود بهشدت خطر بیماریهای مربوط به سالمندی مانند آلزایمر را بالا میبرند.