آیا غذایی که می‌خوریم روی ژن‌های ما تاثیر می‌گذارد؟
25 February 2016 ساعت: 22:2



تصور بر کاین بوده است که کنترل چگونگی شکسته شدن ذرات غذایی به مولکول‌ها یا به‌عبارتی‌دیگر سوخت‌ و ساز بدن ما به عهده ژن‌های ماست، اما مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد که روند معکوسی هم وجود دارد، یعنی این غذای ما هم تعیین می‌کند که ژن‌ها چگونه رفتار کنند.
به نوشته ساینس دیلی مطالعات پیشین نشان داده‌اند که شبکه متابولیسم بدن یا همان واکنش‌های بیوشیمیایی که در درون اندام روی می‌دهد، روی ژن‌ها تاثیر می‌گذارد، ین واکنش‌ها عمدتاً وابسته به مواد غذایی است که در اختیار سلول قرار می‌گیرد از جمله: قندها، آمینواسیدها، اسیدهای چرب و ویتامین‌هایی که از مواد غذایی که می‌خوریم به دست می‌آید.

تیمی از محقان دانشگاه کمبریج و لندن در بک تحقیق جدبد با استفاده از مخمرها نقش متابولیسم را در مهم‌ترین عملکردهای سلولی مورد مطالعه قرار دادند. مخمرها یک مدل ایدئال برای انجام آزمایش‌ها گسترده هستند. بسیاری از ژن‌های مهم و مکانیسم‌های سلولی اصلی مخمرها بسیار شبیه به سلول‌های انسان و یا حیوانات است.

محققان متابولیت‌های مهم (محصول واکنش‌های سوخت‌وساز) مخمر را دست‌کاری کردند و چگونگی تاثیر آن را روی ژن‌ها و مولکول‌های مخمر مورد بررسی قرار دادند. نتیجه این بود که تغییرات سوخت‌وساز سلول، تقریباً 9 ژن از هر ده ژن و محصول آنها را تغییر داد.

محققان بر این باورند که این یافته‌ها می‌تواند کاربردهای وسیعی داشته باشد از جمله، چگونگی واکنش ما به یک داروی خاص. در سرطان‌ها، سلول‌های تومور سرطانی جهش‌های ژنتیکی متعددی پیدا می‌کند که منجر به تغییر شبکه سوخت‌وساز درون سلول می‌شود. این امر به‌نوبه خود می‌تواند روی رفتار ژن تاثیر بگذارد و به‌این‌ترتیب می‌توانیم بفهمیم که چرا برخی از داروها موجب بهبودی برخی بیماران نمی‌شوند.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد