مبلمان شهری و حملونقل عمومی، مناسب حال سالمندان نیست
مهتاب علیزاده ادامه داد: «در بین این زمین خوردنها 21 درصد موارد منجربه شکستگی شده که این یک زنگ خطر بزرگ در امر مراقبتهای سالمندی است، زیرا میتواند منجربه مرگ، بستریهای مجدد و طولانی در بیمارستان و ارجاع به خانههای سالمندان و مراقبتهای توانبخشی شوند که همگی هزینههای هنگفتی را بر دوش نظام بهداشتی درمانی، بیمهها و خانوادههای افراد سالمند تحمیل کرده و میزان اشغال شدن طولانی مدت تختهای بیمارستانی را موجب شده است.»
وی افزود: «از طرفی 42 درصد سالمندان کشور دچار مشکل در راه رفتن هستند که نیازمند تهیه وسایل کمکی برای آنان هستیم. لذا میزان وضعیت موجود میتواند نشانگرعدم بهینهسازی و استاندارد نبودن فضای منازل مسکونی و اماکن بیرون از منزل مانند خیابانها وپیادهروها ، پلهها و... باشد که رسالت وعزم ملی شهرداریها، بهینهسازی مبلمان شهری وسیستم حمل ونقل عمومی را طلب میکند.»
علیزاده با بیان اینکه بیاختیاری ادرار یا مدفوع بهعنوان 11 درصد مشکل فعلی سالمندان کشور در سال 1392 گزارش شده است، خاطرنشان کرد: «این امر قطعا خانوادههای این سالمندان را با مشکلات جدی مراقبتی، هزینه و نیاز به محل مناسب نگهداری و فرد مراقب را ایجاد کرده است. حال باید دید که سازمان بهزیستی و وزارت رفاه و امور اجتماعی جهت ارجاع و نگهداری این افراد چه اقدامی را اندیشدهاند.»