صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
راهنماهای بالینی، تجمیع بیمه‌ها، بردن منابع بیمه به بخش درمان

عبدالرحمان رستمیان در‌ گفت‌وگو با خبرنگار «سپیدآنلاین»، صلاحیت برخی نمایندگان مجلس دهم را ناکافی دانست و گفت: «بعضی از نمایندگان حقیقتا برای نمایندگی خوب هستند و واقعا حقشان بوده که به مجلس راه پیدا کنند ولی برخی از نمایندگان با تبلیغات و هزینه‌های زیاد و بدون داشتن توانمندی‌های لازم و صرفا براساس مسائل سیاسی به مجلس راه پیدا کرده‌اند. چنین افرادی مجلس را ضعیف خواهد کرد و در آینده ما باید کاری کنیم که چنین اتفاقاتی نیفتد.» وی افزود: «البته من درمورد پزشکان مجلس ارزیابی اینچنینی ندارم ولی همه را هم نمی‌شناسم. با این‌وجود تصورم این است که در میان پزشکان و کمیسیون بهداشت ودرمان کمتر شاهد این موارد خواهیم بود.»
نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس پیشین، ضمن مثبت ارزیابی کردن کارنامه کمیسیون بهداشت مجلس نهم اظهار داشت: «واقعا در این سال‌ها اگر حمایت بودجه‌ای ما از دولت و وزارت بهداشت نبود، وزارتخانه نمی‌توانست به همین اهدافی که در طرح تحول نظام سلامت دست یافته، نائل شود. همین امسال هم حمایت مجلس از بودجه را شاهد بودید. به نظر من و عده‌ای دیگر از کسانی که کمیسیون‌های دیگر را هم دیده‌اند، کمیسیون بهداشت مجلس نهم بهترین کمیسیون‌ در این سال‌ها بوده است.» وی در پاسخ به اینکه همین حمایت‌های بی‌دریغ کمیسیون از وزارت بهداشت و شخص وزیر باعث شده بعضی‌ها این کمیسیون را وکیل‌الدوله بنامند، تصریح کرد: «حمایت ما، بیشتر از مردم و نظام سلامت بود. ما سال‌های گذشته را خوب به خاطر داریم. خود ما آن زمان در بیمارستان‌ها بودیم و شاهد بودیم که مردم برای تهیه دارو و تجهیزات یا یک آزمایش و عکس‌برداری در خارج بیمارستان با چه مشکلاتی مواجه بودند. الان همین که می‌بینیم مراجعه به بیمارستان‌های دولتی 10 درصد افزایش پیدا کرده، این خود نشانگر رضایت مردم از مراکز دولتی است.» رستمیان درتشریح شرایط بهداشتی درمانی گذشته اظهار داشت: «قبلا به گونه‌ای شده بود که مردم به بخش خصوصی مراجعه یا اینکه بالاجبار به مراکز دولتی مراجعه می‌کردند که با افت شدید مواجه شده بود. در آن زمان 11 میلیون نفر از افراد کشور بیمه نداشتند و هیچ‌کس پاسخگوی آنها نبود. الان شرایط بهداشت روستاها کاملا متحول شده و کمتر روستایی وجود دارد که پزشک نداشته باشد. درصورتی‌که من در شروع دوره نمایندگی خودم شاهد مشکلات شدید روستاییان در بخش بهداشت و درمان بودم. اتفاقا درباره همین تعرفه‌های غیرمتعارف و برخی موضوعات دیگر، ما درگیری‌هایی هم با وزارتخانه داشتیم. ولی حقیقتا باید گفت که پس از طرح تحول سلامت این شرایط، عکس شد.»
نماینده پیشین مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی اولویت‌های مهمی که کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دهم باید سرلوحه اقدامات خودش قرار دهد، را اینگونه دانست: «تلاش درجهت استقرار و اجرای راهنماهای بالینی، تجمیع بیمه‌ها و بردن منابع بیمه‌ها به بخش درمان.» وی گفت: «لازم است که بیمه‌ها به وزارت بهداشت و پوشش لایه‌های اجتماعی به وزارت رفاه سپرده شود. به‌هرحال درمورد هرکدام از این بخش‌ها، یک وزارتخانه باید پاسخگو باشد.»