برداشت از ذخایر احتیاط هلالاحمر
به گزارش سپیدآنلاین، سالانه 16 هزار نفر، معادل تلفات یک زلزله متوسط، در جادههای کشور جان خود را از دست میدهند، صحبتی که امیرمحسن ضیایی، رئیس جمعیت هلالاحمر طی نشست خبری در اعلام طرحهای نوروزی جمعیت هلالاحمر مطرح کرد تا بار دیگر بر رعایت موارد ایمنی از سوی رانندگان و از همه مهمتر بر همکاریهای بین بخشی تاکید کند.
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: «تا سال 2020 دومین علت مرگومیر تصادفات جادهای خواهد بود ولی در حال حاضر براساس آمار، تصادفات دومین عامل مرگ و میر در کشور به شمار میرود به طوری که طی 10 سال 235 هزار نفر در جادههای کشور جان خود را از دست داده و 2 میلیون و 200 هزار نفر معلول شدند. این آمارها در حالی مطرح میشود که 90 درصد این تصادفات در کشورهایی است که از نظر اقتصادی و همچنین اجتماعی در سطح پایین یا متوسط هستند.»
وی بر همکاری جدی دستگاههای مربوطه تاکید کرد و افزود: «در سال 2009 حدود 1.5 میلیارد دلار معادل 50 هزار میلیارد تومان هزینههای مادی کشور بابت تصادفات بود. حال مشکلات روانی و اجتماعی ناشی از آنچه که غیرقابل جبران است را نیز باید در نظر گرفت.»
رییس جمعیت هلالاحمر معتقد است، بسیاری از این بحرانها با اقدامات ساده قابل پیشگیری است به طوری که کاهش یک کیلومتر از سرعت، تصادفات و تلفات ناشی از آن را 4 تا 5 درصد کاهش میدهد.
ضیایی در ادامه صحبتهایش به بودجه هلالاحمر اشاره کرد و گفت: «خبر خوب در این زمینه این است که بودجهای را شورای هیات دولت تصویب کرده و این مسئله به خزانه رفته، لذا یک سیری برای محقق شدن آن وجود دارد ولی بهطورکلی درخواست ما این است که متوسط حداقل دریافت دستگاههای اجزایی را به ما تحویل دهند. اما به دنبال جلسه برگزار شده در دولت مصوب شد که 15 درصد از بودجه امسال طی روزهای آتی به جمعیت هلالاحمر تحویل داده شود.»
وی در پاسخ به این سوال که چرا هلالاحمر با اینکه یک نهاد غیردولتی است از دولت درخواست بودجه دارد، بیان کرد: «هلالاحمر یک نهاد عامالمنفعه غیردولتی است ولی بازوی حمایتی دولتها در دنیا نیز به شمار میرود. همچنین امداد و نجات و آموزش همگانی را به لحاظ قانونی به هلالاحمر سپردهاند، لذا مجلس و دولت باید در تامین هزینهها در این رابطه کمک کنند، این موضوع در فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ هلالاحمر پذیرفته شده است.»
وی در ادامه با بیان اینکه از سال 83 سالانه 5 درصد از بودجه جمعیت هلالاحمر به ذخایر احتیاط میرود، ادامه داد: «به دلیل مشکلات بودجهای در اواسط سال 94 لازم بود که انبارهای اضطرار را تکمیل کنیم. این اقدام در سال 94 برای اولین بار در تاریخ جمعیت هلالاحمر صورت گرفت. در واقع به رییس جمعیت هلالاحمر اجازه داده شده تا در موارد اضطرار و البته با تصویب شورای عالی، از این ذخیره استفاده کند. به همین دلیل با مجوز شورای عالی توانستیم انبارها را تکمیل کرده و ماموریتهای امداد و نجات را به صورت کامل انجام دهیم.»
ا