رقابت پژوهشی نیازمند صرف بودجه است
یاور راثی ادامه داد: «یکی از نقاط مثبت همایش این بود که طی آن برای اولینبار از نخبگان علمی کشور قدردانی شد که این اقدام بزرگ مستلزم تقدیر از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین معاون تحقیقات و فناوری اوست.»
وی با بیان اینکه یکی از نکاتی که در بیشتر سخنرانیها به چشم میخورد، توجه به روند توسعه علمی دنیا بود، تصریح کرد: «اما واقعیت این است که در دنیا به علوم پایه توجه زیادی میشود، چراکه درواقع اساس رشد علوم بالینی براساس علوم پایه است. طبق آمارهای ارائه شده در این همایش، 52 درصد تحقیقات تولیدی دنیا مربوط به علوم پایه و درصد پایینی مربوط به فارماکولوژی بود. اگرچه فارماکولوژی نیز به نوعی از خانواده علوم پایه به شمار میرود اما بهتر بود که در این جلسه، یک نفر مدعو از علوم پایه نیز حضور یابد تا مسائل و مشکلاتی را که در این زمینه وجود دارد، مطرح کند.»
راثی ادامه داد: «اگرچه در این همایش نیز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اشاره کردند که پژوهشگران خیلی در انتظار بودجه نمانند، اما واقعیت این است که اگر قصد انجام رقابت داریم، لازم است که به مساله بودجه توجه کنیم. در غیراینصورت احتمالا دچار دلسردی و کاهش انگیزه میشویم.»