صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
با مدیریت بهینه منابع و مصارف، منطبق بر شاخص های به روز علمی، شاخص های سلامت بهبود خواهد یافت

به گزارش سپیدآنلاین، قاسم جان بابایی در جلسه مشترک با اعضا هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برنامه ریزی و تلاش برای ارتقای وضعیت بهداشت و درمان، وظیفه تمامی دانشگاه های علوم پزشکی است.

وی افزود: استقرار نظام سطح بندی خدمات بهداشت و درمان و اجرای کامل سیستم ارجاع از مهمترین عناصر مدیریتی و نرم افزاری حوزه سلامت محسوب می شود که به طور همزمان سلامت و رضایت خدمت گیرندگان و ارائه دهندگان خدمت را تضمین می کند.

جان بابایی یکی از مفاهیم علمی نظام سطح بندی را تقسیم بندی خدمات در گروه های عمومی، تخصصی و فوق تخصصی و افراد صاحب صلاحیت، برشمرد و گفت: محل ارائه خدمت و تجهیزات مورد نیاز برای هر یک از این خدمات باید دقیقا تعریف شود.

معاون درمان وزارت بهداشت درخصوص راهنماهای بالینی گفت: مجموعه ای از راهنماهای بالینی خدمات تشخیصی و درمانی با نظر اعضای هیات های بورد تخصصی تدوین و ابلاغ شده است و تدوین راهنمای بالینی سایر خدمات نیز در حال انجام است.

وی اظهار داشت: راهنماهای بالینی به ما کمک می کند تا برای حفاظت از سلامت مردم و صیانت از جایگاه حرفه ای جامعه پزشکی روش های تشخیصی و درمانی تهاجمی، پرهزینه و پرعارضه را با استناد به معیارهای علمی به سمت روش های ساده تر سوق دهیم تا همه بیماران به خدمات واقعی که به آن نیاز دارند دست پیدا کنند.

جان بابایی گفت: دانشگاه های مادر و تیپ یک مانند دانشگاه علوم پزشکی زاهدان علاوه بر ارائه خدمات سلامت به مردم وظیفه تولید دانش و تربیت نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی را نیز برعهده دارند.

وی با بیان اینکه توسعه شاخص های پژوهشی و آموزشی به طور مستقیم بر ارتقای کیفیت خدمات بهداشت و درمان مردم موثر است، خاطر نشان کرد: می توان با ادغام توانمندی ها و ظرفیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه در نظام ارائه خدمات به مردم، هم شاخص های آموزش پزشکی و هم شاخص های خدماتی را ارتقا بخشید،با اجرای طرح تحول در حوزه اموزش پزشکی به اهداف خود نزدیک شده ایم.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: اگر در مسیر خدمت به مردم قصد قربت وجود داشته باشد و همه ما به خاطر رضای خداوند و سلامت بندگان او قدم برداریم، مطمئنا خداوند هم ما را در حل مشکلات یاری خواهد کرد.

جان بابایی بیان کرد: ارائه کنندگان مستقیم خدمت و همکارانی که در بیمارستان ها و دیگر مراکز خدماتی وابسته به دانشگاه به فعالیت مشغول هستند از اجزای مهم تیم اجرائی نظام سلامت محسوب می شوند و برقراری ارتباط با این عزیزان و بیان شفاف واقعیت ها و انتظارات، بخش زیادی از اهداف نظام سلامت در خدمت رسانی مطلوب به مردم را محقق خواهد کرد.

وی گفت: روحیه کار تیمی، پایبندی به اصول و اخلاق حرفه ای، همدلی و همراهی تمامی اعضاء تیم مدیریتی و اجرائی دانشگاه لازمه توفیق در انجام وظائف محوله است که خوشبختانه شاهد تمامی این مولفه ها در دانشگاه های کشور هستیم.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به با راه اندازی و اتمام طرح های عمرانی در دست اجرا، گفت: حداقل ۲۴۰۰۰ تخت بستری به ظرفیت تخت های بستری کشور افزوده شده است.

وی در پایان یادآور شد: توسعه زیرساخت های بهداشت و درمان به خودی خود منجر به ارتقای کیفیت خدمات نمی شود و بهبود وضعیت سلامت مردم نیازمند اعمال مدیریت بهینه منابع و مصارف و تدبیر منطبق بر شاخص های علمی است.وبدا