صفحه نخست چاپ
پایگاه خبری سلامت
استان گلستان بیش از سایر مناطق در اجرای نظام ارجاع الکترونیک موفق بوده است

به گزارش سپیدآنلاین، بهزاد کلانتری در اجلاس معاونین درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: اجرای نظام ارجاع در کشور از سال 81 آغاز شد، اما به دلیل نبود اعتبارات کافی ناتمام باقی ماند، سپس در سال 92 این طرح در شهرهای زیر 20 هزار نفر، روستاها و عشایر به صورت سیستم ارجاع غیر الکترونیک اجرا شد.
وی افزود: از سال 96 نظام ارجاع جزو اولویت های کاری معاونت درمان قرار گرفت که براساس این اولویت، تکلیف نظام ارجاع به دفتر مدیریت بیمارستانی حوزه معاونت درمان به عنوان دبیرخانه اجرایی سپرده شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ازخرداد ماه سال گذشته 10 دانشگاه کشور به صورت پایلوت برنامه نظام ارجاع الکتروینک را اجرا کردند، در بین این دانشگاه ها، استان گلستان بیش از سایر مناطق در اجرای نظام ارجاع الکترونیک موفق بوده و اکنون این منطقه به عنوان شاخص مدنظر قرار گرفته است.
کلانتری تصریح کرد: براساس سوابق استان گلستان و مشکلات موجود از جمله انجام ارجاعات مکرر و یا دستورات پزشکی متعدد بدون نیاز بیماران، تصمیم به اجرای نظام ارجاع به شکل الکترونیک گرفته شد.
وی با بیان اینکه دستورالعمل اجرایی این برنامه در سال گذشته در سه گام تدوین شد، که گام یک آن در شهرهای زیر 20 هزار نفر ، عشایر و روستا ها بود که برنامه به صورت غیرالکترونیک در آن ها اجرا شد، گفت: گام دوم برنامه ارجاع بیماران از پزشکان شاغل در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت است که قبلا در شهرهای زیر 100 هزار نفر بوده اما اکنون شامل تمامی شهرها است.
وی اضافه کرد: گام سوم ارجاع بیماران از کلیه پزشکان عمومی دولتی و خصوصی و کلینیک ویژه طرف قرارداد با نظام ارجاع است.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت اظهار داشت: متمم دستورالعمل ارجاع الکترونیک از اواخر فروردین ماه امسال تدوین شده است و در جلساتی با حضور ذینفعان و بیمه‌ها نهایی شده و به امضای وزیر بهداشت، معاونین درمان، بهداشت و برنامه ریزی رسیده است و تا چند روز آینده به تایید دکتر نوربخش، مدیرکل سازمان بیمه تامین اجت
کلانتری گفت: اتصال 10 دانشگاه در مرحله اول، 10 دانشگاه در مرحله دوم و سایر دانشگاه ها با تکمیل زیرساخت ها تا پایان سال به سیستم نظام ارجاع از سطح یک به دو در دستور کار است و تا پایان سال 97 این سیستم برقرار می شود، همچنین اجرای سیستم ارجاع از سطح دو به سه برای سال 98 در دستور کار است.
وی با اشاره به اینکه قرارداد نظام ارجاع بین بیمه پایه، دانشگاه و پزشکان طرف قرارداد است، تاکید کرد: دو شرط لازم جهت عقد قرارداد، پایبندی به نظام ارجاع به شیوه الکترونیک و بسته خدمات پایه ابلاغی معاونت بهداشت و درمان است، با متخصصین سطح دو نیز براساس این دو شرط در آینده قرار داد بسته خواهد شد.
وی با بیان اینکه برنامه عملیاتی نیز برای این کار تهیه شده که براساس بررسی مشکلات در حوزه های فناوری اطلاعات، سامانه نوبت دهی و بازدید ها تدوین شده است، تصریح کرد: با بررسی ها مشخص شد برای مدیریت درست و کنترل بهتر امور برنامه استحقاق سنجی نیز به موازات این پروژه اجرا می شود و امیداست که این برنامه به یکی از موفق ترین و مهم ترین اقدامات حوزه سلامت تبدیل شود و برای مردم به یادگار باقی بماند.