وزارت بهداشت، صلاحش را در تزریق منابع به بخش درمان میبیند
انتقاد از عملکرد مالی وزارت بهداشت دولت یازدهم از همان ابتدای کار این وزارت خانه مطرح و با آغاز طرح تحول نظام سلامت که بخش درمان را در ابتدای کار در اولویت قرار داده بود، این انتقادات بیشتر شد. در این بین در کنار نقدهای آینده نگرانه برخی به دنبال ارائه شواهد و قرائن ناکامیها در همین فاصله زمانی هستند. احمد آریایینژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم ملایر در گفتوگو با سپیدآنلاین با بیان اینکه وضعیت بهداشت در کشور ما نامناسب است، تاکید کرد:« در سالهای اخیر بهداشت در کشور ما آن جایگاهی را که باید داشته باشد، ندارد. مثلا اگر به نقاط مختلف کشور سفر کنید، کمبود پزشک در سرکشی به روستاها بسیار محسوس است. این موضوع در حوزه انتخابیه من هم به چشم میخورد.»
وی در ادامه افزود: «ما در مناطق روستایی ومناطق کم برخوردار با کمبود امکانات و تجهیزات نیز مواجه هستیم. اگرچه نباید نقش و فعالیت خانههای بهداشت با رابطین، پزشکان و بهورزانشان برای پیشگیری و بهداشت را نادیده گرفت اما به هر حال در شرایط کنونی اثرگذاری آنها چندان پررنگ نیست.»
آریایینژاد با بیان اینکه این کمبودها در درمانگاههای شهری و روستاییمان هم به همین شکل است، گفت: «بیشترین فعالیتهای وزارت بهداشت در حال حاضر معطوف به بیمارستانها است، که با یک بررسی ساده میتوان فهمید که به نسبت گذشته بهتر شده است.»
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به عدم پرداخت بیمهها به بیمارستانها و بدهکاری بیمارستانها به تامین کنندگان تجهیزات و امکاناتشان، تصریح کرد: «البته مشکلات موجود این بهبود شرایط در بیمارستان را نیز تهدید میکند. برنامههایی برای بهبود شرایط حوزه بهداشت و درمان وجود دارد. اما راه حل اساسی و در راستای ایجاد زیرساختهای مناسب نیست و به نظر میآید عزمی برای رفع مشکلات جزم نشده است. بلکه بیشتر به دنبال کارهایی هستند که به چشم میآید.»