سود سرمایهگذاری در نظام سلامت را تضمین میکنیم
ایرج حریرچی ادامه داد: «مجموعه دولت مکلف است خدمات درمانی را برای مردم فراهم کند، کمااینکه همین الان هم تامین میکند. بیمارستانهایی نظیر سینا و امام خمینی نیز به همین شیوه اداره میشوند. ما از آنها تقاضای ارائه خدمت میکنیم، سپس درصدی از هزینههای آن را دولت از محل بودجه پرداخت میکند که این مساله تحت عنوان فرانشیز در قرارداد نیز درج میشود. اگر اشغال تخت 50 درصد شد، مابهالتفاوت آن نیز ازسوی وزارت بهداشت تضمین میشود. حتی تاخیر در ارائه پرداختها را نیز تضمین میکنیم. کمااینکه سرمایهگذار را دچار وحشت کنیم، سودی به ما نمیرسد.»
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه صحبتهای خود را به شاخصهای جهانی در زمینه سنجش سلامت جامعه اختصاص داد و مرگ و میر کودکان زیر 5 سال را یکی از این شاخصها عنوان کرد. حریرچی با یادآوری اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی از هر 1000 تولد زنده، 174 نفر پیش از رسیدن به 5 سال فوت میکردند، گفت: «این شاخص هماکنون به 17 مرگ کاهش پیدا کرده است. همچنین از هر 100 هزار تولد زنده، 245 مادر فوت میکرد که این رقم نیز به 19.5 رسیده است.»
وی با اشاره به اینکه میزان شاخص امیدبه زندگی پیش از انقلاب 55 سال بود و امروز 74 سال است، تصریح کرد: «اگرچه سیاستگذاریهای بلندمدت وزارت بهداشت منجربه ارتقای مناسب این شاخصها شده است، اما ما معتقدیم که همچنان خدماتی که ارائه میکنیم، در شان مردم نیست. کمااینکه شاخصهای پرداختی از جیب مردم نیز هماکنون در وضعیت مناسبی نیست.»
حریرچی با بیان اینکه سالانه در ایران بیش از 90 هزار مورد جدید سرطان اتفاق میافتد، ادامه داد: «شایعترین سرطانها شامل سرطان پستان، معده، روده بزرگ و مثانه است. همچنین بیش از 35 درصد افراد جامعه از فعالیت بدنی مناسبی برخوردار نیستند و بین 16 تا 32 درصد افراد، فشار خون بالا دارند.» وی با اشاره به اینکه طبق آمار سال 2008، 1.5 درصد از کل تولید ناخالص جهانی صرف درمان سرطان میشود، خاطرنشان کرد: «این شاخص در سال 2010 به عدد 2 رسیده است که در نوع خود نگران کننده است. در ایران نیز سالانه 10 هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم هزینه سرطان میشود که بالغبر 3 هزار میلیارد تومان آن صرف تشخیص و درمان و یک هزار و 200 میلیارد تومان صرف دارو درمانی میشود.»