زائران کربلا مراقب سلامتی خود باشند
به گزارش سپید، سیدحسن هاشمی در مراسم بدرقه کاروان بهداشت و درمان اربعین حسینی، گفت: «در کنار مرقد امام خمینی (ره) و رهروان صالح آن بزرگوار در بهشت زهرا(س) و در جوار قبور مطهر صفشکنان و رزمندگانی هستیم که برای رسیدن به کربلا معبرگشا بودند و جانشان را فدا کردند که به همه آنها و به همه کسانی که این راه را گشودند، درود میفرستیم و امیدواریم ما ادامهدهندگان صادق و خالص این راه باشیم. خوشحالم که بار دیگر با شما همکاران اورژانس و حوزه بهداشت برای خدمترسانی به زائران حسینی آماده میشویم. شما پیشقراول و تامینکننده سلامت و امنیت جانی این زائران هستید و امیدوارم در کنار سایر خدمتگذاران اعم از هلال احمر، پلیس، وزارت کشور و ... در حوزه امنیت و دفاع از زائران ایرانی و زائران کشورهای اطراف که وارد مرزهای شرقی ما میشوند تا خود را به کربلا برسانند، موفق باشید.»
هاشمی با بیان اینکه خوشحالم که بار دیگر توفیق با ما یار بود و میتوانیم در این ایام انجام وظیفه کنیم، افزود: «شما ۲۵ روز در خدمت زائران امام حسین (ع) هستید و امیدوارم خداوند اجرش را در این دنیا و آن دنیا به شما بدهد. از طرفی هم در حوزه بهداشت و هم در حوزه فوریتهای پزشکی مسئولیتهای مهمی برعهده دارید. البته این اقدامات را در طول سال هم انجام میدهید، اما در این ایام به صورتی پررنگتر و سنگینتر باید آنها را انجام دهید.» وی ادامه داد: «در کربلا حتما همه مردم و ما را دعا کنید و به خصوص دعا برای نظام جمهوری اسلامی را فراموش نکنید؛ چرا که جمهوری اسلامی معبرگشا بود. دعا کنید خداوند به مسئولان بصیرت، اخلاق، توان و تدبیر بیش از قبل عطا کند. آنچه که در حال حاضر کشور به آن نیاز دارد، چیزی جز اخلاق و صداقت برای کسانی که فضای عمومی کشور را اداره میکنند، اعم از رسانهها، افراد دارای تریبون، مقامات اجرایی و ... نیست و اخلاص و صداقت است که میتواند کارنامه حسینی برایمان به ارمغان آورد و انشاءالله جمهوری اسلامی به صاحب اصلیاش امام زمان (عج) متصل شود.»
وزیر بهداشت با بیان اینکه کار دانشگاههای علوم پزشکی که در نقاط مرزی هستند، شبانهروزی است، گفت: «باید مراقب بیماریهای واگیر بود. در عین حال مردم باید بیش از همه رعایت کنند چه در رفت و آمد و رانندگی و چه در خوردن و آشامیدن. قطعا امام حسین (ع) هم راضی نیستند که کسی به خودش آسیب بزند «و لاضرر و لا ضرار» جزو دین ما است. کسی که توانایی ندارد، نباید برای این سفر برود و اگر هم رفت باید از خودش مراقبت کند. امیدوارم امسال هم اربعین بسیار باشکوهی داشته باشیم. اربعین یک نماد بزرگ اسلامی است که دنیا ناباورانه آن را در قرن ۲۱ مشاهده میکند.»
وی همچنین در حاشیه این مراسم با حضور در جمع خبرنگاران گفت: «قبل از هر چیز از همه کسانی که این فرصت را برای سازمان اورژانس کشور فراهم کردند تا بتواند در این ایام در کنار همه زائران باشند، تشکر میکنم.»
خدمترسانی 17هزار پرسنل اورژانس و 900 دستگاه آمبولانس در ایام اربعین
وزیر بهداشت با اشاره به افزایش توان خدمترسانی اورژانس و گروههای بهداشتی در اربعین امسال ادامه داد: «نیروهای ما هم در مرزهای شرقی و غربی و هم در بخشی از کشور عراق مستقرند. در این ایام ۱۷ هزار نیروی فوریتهای پزشکی، ۹۰۰ آمبولانس، ۴۰ گروه بهداشتی، ۱۰ هزار پزشک متخصص، پرستار و ... به خدمترسانی به زائران مشغول خواهند شد و ۱۵ دانشگاه علوم پزشکی نیز مستقیما با این خدمترسانی در تماسند.» هاشمی تاکید کرد: «امیدوارم خود زائرین اربعین نیز از سلامتشان مراقبت کنند و مواظب استراحتشان باشند و مراقب باشند تا آسیبی به خودشان نزنند.»
وزیر بهداشت با بیان اینکه برنامهریزی برای پوشش مراسم اربعین چه در عراق و چه در مرزها، اقدامی بوده که هر ساله انجام میدادیم، گفت: «در عین حال به میزان کافی دارو و تجهیزات پزشکی لازم در مرزها و هم در کشور عراق وجود دارد. در عین حال از رسانهها هم تشکر میکنم. قطعا رسانه در این خیر جمعی میتواند به ادامه این راه کمک کند.»
نظارت بر بهداشت آب و کنترل بیماریها
هاشمی با بیان اینکه وظیفه همکاران بهداشت هم نظارت بر وضعیت بهداشتی آب، غذا و کنترل بیماریها است، گفت: «کارشناسان بهداشت هم در مسیر زائرین و هم در خاک عراق مستقر میشوند و آمبولانسهایمان هم در مسافتهای مختلف در مرزهای شرقی و غربی مستقرند. در عین حال گروه بهداشت و پیشگیری بر مراکز تغذیه نظارت دارند، اما نظارت بر این حرکت عظیم دشوار است و بهتر از هر کس خود مردم میتوانند از سلامتشان مراقبت کنند.»
به گزارش ایسنا، امروز در مراسمی با حضور وزیر بهداشت، کاروان بهداشت و درمان اربعین حسینی شامل تیمهای اورژانس و بهداشت محیط، برای ارائه خدمات به زائران اربعین حسینی به مناطق مرزی غرب و جنوب کشور اعزام شد.