فارس، خراسان رضوی و تهران در صدر تخلفات بهداشتی نوروز
12 April 2016 ساعت: 12:4
12 April 2016 ساعت: 12:4
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت آخرین آمار معدوم شدن غذاهای فاسد در ایام نوروز را یک میلیون و 500 هزار کیلوگرم اعلام کرد و گفت: «در طول این مدت بیشترین تخلفات در استانهای فارس،خراسان رضوی و تهران بوده است.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، خسرو صادقنیت در تشریح جزئیات آخرین آمار تخلفات بهداشتی در ایام نوروز، گفت: «در طرح سلامت نوروزی که از اول اسفند تا 15فروردین اجرا شد، در مجموع 920هزار مورد بازرسی از اماکن عمومی انجام شد که طی آن سه هزار و 300محل متخلف که تخلف شدید داشتند، تعطیل شدند.»
صادقنیت گفت: «درپی این بازدیدها 14هزار امکنه شامل رستوران، اغذیه فروشی و محل عرضه مواد غذایی متخلف به دادگاه معرفی شدند و یک میلیون و 500هزار کیلوگرم معادل 1.5تن ماده غذایی فاسد معدوم شد، موادی که اگر مصرف میشد میتوانست به مسمومیت و بیماری 30میلیون نفر منجر شود.»
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: «بیشترین مواد غذایی فاسد شامل لبنیات، کنسرو، تن ماهی و رب گوجهفرنگی تاریخ گذشته بود، علاوه بر آن تخلفات مهمی نیز از نظر نگهداری مواد غذایی مشاهده شد که بیشتر مربوط به نگهداری نامناسب گوشت و مرغ بود. ضمنا بخش مهمی از تخلفات نیز به استفاده از مواد شیمیایی و رنگهای غیرمجاز در مواد غذایی بود.»
صادقنیت درباره استانهایی که بیشترین موارد تخلف را داشتند، گفت: «بیشترین موارد تخلف در استانهای فارس، خراسان رضوی و تهران گزارش شده است. البته باوجود اتمام طرح تشدید بازرسی از اماکن عمومی، کار نظارت بر بهداشت اماکن عمومی در طول سال ادامه دارد و مردم میتوانند طی تماس با سامانه190، بهصورت 24ساعته گزارش تخلفات بهداشتی را به وزارت بهداشت اعلام کنند تا به سرعت رسیدگی شود.»
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «در ایام نوروز نیز حدود 30درصد کشف مواد غذایی فاسد و تخلفات بهداشتی با تماس تلفنی مردم با این مرکز صورت گرفت و بیشترین شکایتهای مردمی از رعایت نشدن بهداشت در اماکن عمومی و رستورانها بود.»
وی درباره سرعت عمل دستگاه قضایی برای رسیدگی به این تخلفات نیز گفت: «در برخی استانها قضات از ظرفیت دستگاه قضایی به خوبی استفاده کردند اما در مجموع در این زمینه بین استانها شدت و ضعف وجود دارد. از اینرو بنا داریم تا استانهای کشور را از نظر سرعت رسیدگی قضایی به تخلفات بهداشتی رتبهبندی کنیم و اطلاعات آن را به قوه قضاییه بدهیم تا این بخش نیز تقویت شود.»
صادقنیت گفت: «درپی این بازدیدها 14هزار امکنه شامل رستوران، اغذیه فروشی و محل عرضه مواد غذایی متخلف به دادگاه معرفی شدند و یک میلیون و 500هزار کیلوگرم معادل 1.5تن ماده غذایی فاسد معدوم شد، موادی که اگر مصرف میشد میتوانست به مسمومیت و بیماری 30میلیون نفر منجر شود.»
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اضافه کرد: «بیشترین مواد غذایی فاسد شامل لبنیات، کنسرو، تن ماهی و رب گوجهفرنگی تاریخ گذشته بود، علاوه بر آن تخلفات مهمی نیز از نظر نگهداری مواد غذایی مشاهده شد که بیشتر مربوط به نگهداری نامناسب گوشت و مرغ بود. ضمنا بخش مهمی از تخلفات نیز به استفاده از مواد شیمیایی و رنگهای غیرمجاز در مواد غذایی بود.»
صادقنیت درباره استانهایی که بیشترین موارد تخلف را داشتند، گفت: «بیشترین موارد تخلف در استانهای فارس، خراسان رضوی و تهران گزارش شده است. البته باوجود اتمام طرح تشدید بازرسی از اماکن عمومی، کار نظارت بر بهداشت اماکن عمومی در طول سال ادامه دارد و مردم میتوانند طی تماس با سامانه190، بهصورت 24ساعته گزارش تخلفات بهداشتی را به وزارت بهداشت اعلام کنند تا به سرعت رسیدگی شود.»
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «در ایام نوروز نیز حدود 30درصد کشف مواد غذایی فاسد و تخلفات بهداشتی با تماس تلفنی مردم با این مرکز صورت گرفت و بیشترین شکایتهای مردمی از رعایت نشدن بهداشت در اماکن عمومی و رستورانها بود.»
وی درباره سرعت عمل دستگاه قضایی برای رسیدگی به این تخلفات نیز گفت: «در برخی استانها قضات از ظرفیت دستگاه قضایی به خوبی استفاده کردند اما در مجموع در این زمینه بین استانها شدت و ضعف وجود دارد. از اینرو بنا داریم تا استانهای کشور را از نظر سرعت رسیدگی قضایی به تخلفات بهداشتی رتبهبندی کنیم و اطلاعات آن را به قوه قضاییه بدهیم تا این بخش نیز تقویت شود.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد