روغنکشی در مغازهها غیرقانونی است
5 خرداد 1395 ساعت: 15:3
5 خرداد 1395 ساعت: 15:3
رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشا دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با غیرقانونی دانستن روغنکشی در مغازهها گفت: «به دلیل عدم توانایی کنترل درصد ناخالصی، احتمال وجود سموم در فرآوردههای روغنی مغازهها وجود دارد.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، هومن محمدرئوفی گفت: «باید بر تمامی مواد غذایی تولیدی نظارتهای لازم به لحاظ بهداشتی صورت گیرد.»
رئوفی افزود: «روغنهای خوراکی که به دست مصرف کننده میرسد عموما از دو مسیر کلی تولید داخل و وارداتی است که هر دوی آنها مورد نظارت قرار میگیرد.» وی افزود: «مسیر اول مربوط به روغنهایی است که تولید داخل هستند و با پروانه بهداشتی درج شده بر آن قابل شناسایی است. مسیر دوم شامل روغنهایی میشود که به صورت وارداتی بوده و پس از آزمایشات اعمال شده بر آنها اجازه ورود به سطح عرضه مییابند که اینها نیز مشمول اخذ پروانه بهداشتی ورود میباشد و در صورت عدم دارا بودن مدارک مذکور، مسلما مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار نمیگیرد.»
رئوفی اظهار داشت: «تجهیزات و امکاناتی که در یک واحد تولیدی چه کارگاهی که معمولا در قالب شناسه نظارت کد بهداشتی دریافت میکنند و یا واحدهای صنعتی بزرگ که به صورت پروانه بهداشتی میتوانند فعالیت کنند، باید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی را رعایت کنند. در خصوص مواد غذایی مورد استفاده طبیعتا شاخصهایی وجود دارد که بوسیله آنها سلامتی فراوردههای غذایی کنترل میشوند.»
رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو به موضوع روغن کشی در مغازهها پرداخت و تصریح کرد: «قطعا واحدهای این چنینی برای تولید روغن وجه مجوز ندارند و طبیعی است که توانایی کنترل درصد ناخالصی دانههای مورد استفاده را هم ندارند؛ چراکه این موضوع احتمال وجود سموم را در این فراورده افزایش میدهد.»
رئوفی همچنین به کنترل میزان آفتکشهای کشاورزی که در زمان انبارداری دانهها، خطر ابتلا به کپکهایی قارچی یا سموم قارچی و در نتیجه آلودگی دانههای روغنی را محتمل میسازد، اشاره کرد.
رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با تاکید مجدد بر رعایت شاخصهای مورد نظر سازمان غذا و دارو در واحدهای تولیدی، گفت: «پس از دریافت مستندات، آزمایشات و تاییدیههای لازم، اجازه استفاده از روغنکشی و تولید فرآوردههای اینچنینی صادر خواهد شد.»
رئوفی افزود: «روغنهای خوراکی که به دست مصرف کننده میرسد عموما از دو مسیر کلی تولید داخل و وارداتی است که هر دوی آنها مورد نظارت قرار میگیرد.» وی افزود: «مسیر اول مربوط به روغنهایی است که تولید داخل هستند و با پروانه بهداشتی درج شده بر آن قابل شناسایی است. مسیر دوم شامل روغنهایی میشود که به صورت وارداتی بوده و پس از آزمایشات اعمال شده بر آنها اجازه ورود به سطح عرضه مییابند که اینها نیز مشمول اخذ پروانه بهداشتی ورود میباشد و در صورت عدم دارا بودن مدارک مذکور، مسلما مورد تایید سازمان غذا و دارو قرار نمیگیرد.»
رئوفی اظهار داشت: «تجهیزات و امکاناتی که در یک واحد تولیدی چه کارگاهی که معمولا در قالب شناسه نظارت کد بهداشتی دریافت میکنند و یا واحدهای صنعتی بزرگ که به صورت پروانه بهداشتی میتوانند فعالیت کنند، باید حداقل ضوابط فنی و بهداشتی را رعایت کنند. در خصوص مواد غذایی مورد استفاده طبیعتا شاخصهایی وجود دارد که بوسیله آنها سلامتی فراوردههای غذایی کنترل میشوند.»
رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو به موضوع روغن کشی در مغازهها پرداخت و تصریح کرد: «قطعا واحدهای این چنینی برای تولید روغن وجه مجوز ندارند و طبیعی است که توانایی کنترل درصد ناخالصی دانههای مورد استفاده را هم ندارند؛ چراکه این موضوع احتمال وجود سموم را در این فراورده افزایش میدهد.»
رئوفی همچنین به کنترل میزان آفتکشهای کشاورزی که در زمان انبارداری دانهها، خطر ابتلا به کپکهایی قارچی یا سموم قارچی و در نتیجه آلودگی دانههای روغنی را محتمل میسازد، اشاره کرد.
رئیس اداره غذایی و آشامیدنی با منشاء دامی و دریایی سازمان غذا و دارو با تاکید مجدد بر رعایت شاخصهای مورد نظر سازمان غذا و دارو در واحدهای تولیدی، گفت: «پس از دریافت مستندات، آزمایشات و تاییدیههای لازم، اجازه استفاده از روغنکشی و تولید فرآوردههای اینچنینی صادر خواهد شد.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد