سلامت و سبک زندگی

دیناروند خبر داد:
ممنوعیت واردات روغن‌‌های حاوی اسید چرب ترانس به کشور و درج چراغ راهنما برروی 60 درصد محصولات غذایی


تاریخ انتشار : 28 اردیبهشت 1395 ساعت 15:41
0
0
e
p
+
-
اندازه متن :
رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام ممنوعیت کامل و به صفر رسیدن واردات روغن‌های حاوی اسید چرب ترانس به کشور، از درج چراغ راهنمای تغذیه بر روی 60درصد محصولات غذایی کشور خبر داد.

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، رسول دیناروند در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در وزارت بهداشت، اقدامات انجام شده در زمینه اصلاح تغذیه مردم در طرح تحول سلامت را تشریح کرد.
دیناروند گفت‌: «مهم‌ترین کار وزارت بهداشت در دولت یازدهم، طرح تحول سلامت است که در فاصله کوتاهی توانستیم رضایت مردم را جلب کنیم و اجرای این طرح از افتخارات دولت یازدهم است، اما کار دیگری نیز آغاز شده که اهمیت آن کمتر نیست که برنامه کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور است.»
دیناروند افزود: «مهم‌ترین عامل بیماری‌های غیرواگیر تغذیه نامناسب است که عامل مهم بروز انواع این بیماری‌ها مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی است.» وی اضافه کرد: «سه عامل تغذیه نامناسب ایرانیان شامل مصرف بالای نمک، شکر و چربی‌های مضر است. مصرف نمک اضافه در بین ایرانیان بسیار وخیم است، درحالی که استانداردهای دنیا از مصرف حداکثر پنج گرم در روز و در برخی کشورها سه گرم صحبت می‌کنند، در کشور نیز هر ایرانی روزانه بیش از 12گرم نمک مصرف می‌کند.»
دیناروند ادامه داد: «نانوایی‌های سنتی یکی از مهم‌ترین مراکز عرضه نمک بیش‌از حد در غذای مردم هستند. در این نانوایی‌ها نمک به صورت مشتی به آرد اضافه می‌شود که البته برخی نانوایی‌ها به علت کیفیت آب پایین و برای پخت بهتر این کار را انجام می‌دهند.»
معاون وزیر بهداشت گفت: «در دولت یازدهم به همه نانوایی‌های کشور ابلاغ شده که مصرف نمک را کاهش دهند و قرار است به‌طور کلی طی یک برنامه پنج ساله میزان مصرف نمک در غذای مردم 30درصد کاهش یابد و علت تدریجی بودن این برنامه این است که تغییر ذائقه مردم نیازمند زمان است و اقدامات ناگهانی موجب مخالفت مردم می‌شود.»
وی افزود: «وضعیت مصرف شکر نیز در کشور مانند نمک تاسف‌آور است. به‌عنوان مثال نوشابه‌های حاوی مالت(ماءالشعیر) که به علت داشتن مواد مخمر بسیار مفید است در کشور با اضافه کردن شکر به یک شرب مضر تبدیل می‌شود. برای اصلاح این موضوع نیز برای مصرف شکر در نوشابه‌ها که در گذشته سقف نداشت، سقف تعیین کردیم و طی یک برنامه مدت‌دار مصرف شکر در انواع نوشابه‌ها که در صنعت غذایی کشور تولید می‌شود، کاهش می‌یابد.»
دیناروند گفت: «درمورد کاهش مصرف نمک، چربی و شکر استانداردهای مصرف در صنعت غذا کاهش می‌یابد، اما برای اجرای این هدف منتظر موسسه استاندارد نمی‌شویم و وزارت بهداشت به‌طور مستقیم ابلاغیه‌های لازم را به کارخانه‌های تولید مواد غذایی که حدود 50کارخانه هستند، ابلاغ کرده است.»
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به چربی‌های مضر در مواد غذایی گفت: «هدف‌گذاری وزارت بهداشت این است که میزان اسید چرب ترانس در مواد غذایی به صفر برسد و با توصیه سازمان بهداشت جهانی این هدف‌گذاری اجرایی شده و به ‌عنوان مثال واردات هر نوع روغن حاوی اسید چرب ترانس به کشور متوقف شده و به صفر رسیده است.»
دیناروند با اشاره به درج چراغ راهنمایی تغذیه‌ای بر روی محصولات غذایی گفت: «درج چراغ راهنمایی بر روی محصولات غذایی از یک سال و هشت ماه پیش ابلاغ و طی این مدت این چراغ راهنما بر روی 60درصد کل فرآورده‌های غذایی موجود در ایران درج شده است و تا پایان شهریورماه برروی همه مواد غذایی درج خواهد شد و تبلیغات استفاده از این چراغ راهنما نیز از تیرماه آغاز می‌شود.»


شما منتشر کنید در


مطالب مرتبط


دیدگاه کاربران


ارسال دیدگاه


نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی شود کد امنیتی :      
طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه