با خوردن بیش از حد گوشت قرمز زود پیر میشوید
13 اردیبهشت 1395 ساعت: 23:2
13 اردیبهشت 1395 ساعت: 23:2
یک رژیم غذایی با گوشت قرمز فراوان و مقدار اندک سبزیها میتواند سن زیستشناختی را افزایش دهد و افراد را به مشکلات بهداشتی دچار کند.
تحقیقی که پژوهشگران دانشگاه گلاسکو بهتازگی در ژورنال «سالمندی » (Aging) منتشر کردهاند، نشان میدهد بالا رفتن میزان فسفات خون ناشی از مصرف گوشت قرمز با رژیم غذایی ضعیف، افزایش سن زیستشناختی (در تقابل با سن تقویمی) ارتباط دارد.
در این مطالعه که اقشاری با حداکثر محرومیت و حداقل محرومیت در ان شرکت داشتند، مشخص شد که بالا رفتن سن زیستشناختی و میزان فسفات ناشی از رژیم غذایی بیشترین میزان را در بین مردان مناطق محروم داشته است که بهطور مداوم از گوشت قرمز استفاده میکردند. پژوهشگران میگویند مصرف اضافی گوشت قرمز بهویژه افرادی را تحت تاثیر قرار میدهد که دارای رژیم غذایی نامناسب هستند و کمتر از میوه و سبزیها استفاده میکنند.
فسفات بهطور طبیعی در موادی همچون گوشت، ماهی، تخممرغ، محصولات لبنی و سبزیها وجود دارد. تنظیم جذب فسفات از طریق روده به شکل حداقلی انجام میشود و از همین رو اگر میزان فسفات رژیم غذایی افزایش قابلتوجهی داشته باشد، میتواند پیامدهای بهداشتی نامطلوبی بر بدن بگذارد. میزان بالای فسفات ناشی از دریافت مواد غذایی با تمامی علل و خطرات مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، پیری زودرس و بیماریهای کلیوی مرتبط است.
این پژوهشگران میگویند: «دادههای این مطالعه شواهد لازم را برای ارتباط میان مصرف بالای فسفات و مرگومیر ناشی از وضعیت اجتماعی-اقتصادی فراهم میآورد. مشاهدات ما نشان از افزایش مصرف گوشت قرمز در قشر محرومی دارد که یک رژیم غذایی نامناسب بدون مصرف میوه و سبزیها دارند.»
این محققان همچنین ارتباط معناداری بین میزان فسفات خون و شاخصهای پیری زیستشناختی شامل طول تلومر و محتوای DNA تشخیص دادند. گوشت قرمز سبب کاهش طول تلومر میشود. تلومر در پایان رشته DNA قرار دارد و نقش آن محافظت از کروموزوم است.
از طرف دیگر افزایش میزان فسفات موجود در خون، عملکرد کلیهها را کاهش میدهد و مهمترین علت بروز بیماریهای مزمن کلیه است. افزایش سن زیستشناختی همچنین احتمال بروز بیماریهای مرتبط با سن ازجمله آلزایمر را افزایش میدهد.
در این مطالعه که اقشاری با حداکثر محرومیت و حداقل محرومیت در ان شرکت داشتند، مشخص شد که بالا رفتن سن زیستشناختی و میزان فسفات ناشی از رژیم غذایی بیشترین میزان را در بین مردان مناطق محروم داشته است که بهطور مداوم از گوشت قرمز استفاده میکردند. پژوهشگران میگویند مصرف اضافی گوشت قرمز بهویژه افرادی را تحت تاثیر قرار میدهد که دارای رژیم غذایی نامناسب هستند و کمتر از میوه و سبزیها استفاده میکنند.
فسفات بهطور طبیعی در موادی همچون گوشت، ماهی، تخممرغ، محصولات لبنی و سبزیها وجود دارد. تنظیم جذب فسفات از طریق روده به شکل حداقلی انجام میشود و از همین رو اگر میزان فسفات رژیم غذایی افزایش قابلتوجهی داشته باشد، میتواند پیامدهای بهداشتی نامطلوبی بر بدن بگذارد. میزان بالای فسفات ناشی از دریافت مواد غذایی با تمامی علل و خطرات مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی، پیری زودرس و بیماریهای کلیوی مرتبط است.
این پژوهشگران میگویند: «دادههای این مطالعه شواهد لازم را برای ارتباط میان مصرف بالای فسفات و مرگومیر ناشی از وضعیت اجتماعی-اقتصادی فراهم میآورد. مشاهدات ما نشان از افزایش مصرف گوشت قرمز در قشر محرومی دارد که یک رژیم غذایی نامناسب بدون مصرف میوه و سبزیها دارند.»
این محققان همچنین ارتباط معناداری بین میزان فسفات خون و شاخصهای پیری زیستشناختی شامل طول تلومر و محتوای DNA تشخیص دادند. گوشت قرمز سبب کاهش طول تلومر میشود. تلومر در پایان رشته DNA قرار دارد و نقش آن محافظت از کروموزوم است.
از طرف دیگر افزایش میزان فسفات موجود در خون، عملکرد کلیهها را کاهش میدهد و مهمترین علت بروز بیماریهای مزمن کلیه است. افزایش سن زیستشناختی همچنین احتمال بروز بیماریهای مرتبط با سن ازجمله آلزایمر را افزایش میدهد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد