hacklink al duşakabin fiyatları fethiye escort bayan escort - vip elit escort dizi film izle erotik film izle duşakabin hack forum marsbahis betkom marsbahisgirtr holiganbet پیش‌بینی ابتلای ۶میلیون ایرانی به دیابت » سپید آنلاین
انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای وصنایع غذایی کشور اعلام کرد:
پیش‌بینی ابتلای ۶میلیون ایرانی به دیابت
4 اردیبهشت 1395 ساعت: 18:2



انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به مناسبت روز جهانی بهداشت و هفته سلامت با شعار "غلبه بر دیابت"، بیانیه‌ای صادر کرده و در این این بیانیه آورده است: «متاسفانه در کشور حدود ۴.۴میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند که پیش‌بینی می‌شود تا 20 سال آینده این تعداد به ۶ میلیون نفر در کشور برسد.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از فارس، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به مناسبت روز جهانی بهداشت و هفته سلامت با شعار "غلبه بر دیابت"، بیانیه‌ای صادر کرد تا یک موضوع بسیار مهم مرتبط با سلامت یعنی بیماری دیابت در کانون توجه سیاست‌گذاران حوزه سلامت، مسئولان و آحاد جامعه قرار گیرد.
روند رو به افزایش دیابت در سراسر جهان به‌ویژه کشورهای کم و متوسط درآمد و قابل پیشگیری بودن درصد بالایی از موارد آن، ازجمله دلایلی است که موجب شده تا تمرکز سازمان جهانی بهداشت در سال جاری بر بیماری دیابت قرار گیرد.
تعداد افراد مبتلا به دیابت در دنیا از 108میلیون نفر در سال1980 به 422میلیون نفر در سال2014 رسیده است و درصد افراد مبتلا به این بیماری در افراد بالای 18سال 4.7درصد به 5.8درصد در سال2014 رسیده است که نشان دهنده روند رو به گسترش این بیماری در جهان است.
دیابت یک بیماری مزمن ناتوان‌کننده و پرهزینه به همراه عوارض شدید است که مخاطرات زیادی برای افراد، خانواده‌ها و کل جامعه به همراه داشته و دولت‌ها را با چالش‌های جدی برای دستیابی به شاخص‌های پیشرفت و توسعه‌یافتگی پایدار در جامعه به‌ویژه در حوزه سلامت و بهداشت عمومی، مواجه می‌سازد.
در کشور ما نیز متاسفانه حدود 4/4میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند که پیش‌بینی می‌شود تا 20سال آینده تعداد به 6میلیون نفر در کشور خواهد رسید.
تلاش برای پیشگیری و درمان دیابت به منظور دستیابی به هدف توسعه جهانی و کاهش مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های غیرواگیر تا حد یک سوم تا سال2030، اهمیت و نقش مهم بخش‌های زیادی از جامعه شامل سیاست‌گذاران، کارفرمایان، آموزش‌دهندگان، بخش خصوصی، رسانه‌ها و خود افراد را در این زمینه، نمایان می‌سازد. از این رو است که لزوم برقراری تعاملات نزدیک بین کلیه دست‌اندرکاران عرصه سلامت و بهداشت عمومی کشور، ضروری بوده و راه را برای کنترل و درمان انواع بیماری‌ها بخصوص بیماری دیابت هموارتر می‌کند.
دیابت بیماری غیرواگیری است که در اثر ترشح ناکافی انسولین و یا عدم استفاده موثر بدن از آن ایجاد می‌شود. این بیماری شامل انواع 1، 2 و دیابت بارداری است. نظر به اینکه مصرف بیش از حد مواد غذایی به‌ویژه اقلام غذایی پرچرب و شیرین و نوشیدنی‌های پرکالری به همراه سبک زندگی ازجمله علل اصلی چاقی و در نهایت ابتلا به دیابت بخصوص دیابت نوع2 هستند، به منظور پیشگیری هرچه بیشتر از بروز آن، دستیابی به ارکان زیر ضروری است:
«تغذیه سالم و کاهش مصرف چربی، شکر و شیرینی و نمک و افزایش مصرف میوه و سبزی داشتن فعالیت بدنی کافی مدیریت استرس.»
از دیدگاه سازمان ملل، تعالی سلامت و کیفیت زندگی افراد دیابتی، توانمندی آنها به مانند تمامی افراد جامعه و کاهش یا حذف موانع برای افراد دیابتی جهت استفاده از توانمندی‌های بالقوه به عنوان اعضای جامعه ازجمله حقوق اساسی افراد دیابتی برای داشتن موقعیت‌های مناسب جهت آموزش و اشتغال بوده و مسئولیت‌پذیری آنها را به رسمیت می‌شناسد.
در این راستا افراد دیابتی از حقوقی مانند مراقبت، ارتقاء آگاهی، آموزش و عدالت اجتماعی برخوردار هستند. ازسوی دیگر افراد دیابتی مسئولیت‌هایی نظیر دادن اطلاعات صحیح و کافی شامل وضعیت سلامت، انواع داروهای مورد استفاده، حساسیت‌ها، طبقه اجتماعی و شیوه زندگی به مراقبین بهداشتی و همچنین پذیرش، اجرا و کنترل شیوه زندگی سالم به صورت خود مراقبتی را نیز برعهده دارند.
انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور نیز به‌عنوان عضوی از نظام و سلامت جامعه، بر خود لازم می‌داند که در راستای سیاست‌های بهداشت و سلامت کشور و در تعامل با سایر سازمان‌ها، در زمینه بهبود وضعیت تغذیه و سلامت آحاد جامعه و ارتقاء آگاهی در این زمینه گام بردارد.
ازجمله رسالت‌های انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه‌ای افراد از طریق آموزش تغذیه همگانی، آشنائی با روش‌های بهره‌مندی از تغذیه سالم، انجام پژوهش‌های علمی در زمینه بررسی و بهبود وضعیت تغذیه جامعه، همچنین بهبود صنایع غذایی کشور با به کارگیری یافته‌های تحقیقات و افزایش ارتباط با صنعت غذا است. به همین منظور این انستیتو اولویت‌های پژوهشی خود را در قالب اجرای برنامه‌های تحقیقاتی در زمینه بیماری‌های مزمن غیرواگیر مرتبط با تغذیه، اختلالات وزن همچنین تامین امنیت غذایی، ارتقاء ایمنی مواد غذایی، تولید غذاهای فرا سودمند و غنی‌سازی‌شده قرار داده است.
دیدگاه کاربران
نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی‌شود کد امنیتی :      

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو