سلامت و سبک زندگی / نظام سلامت

رئیس انستیتو تغذیه ایران:
45درصد ایرانیان اضافه وزن دارند


تاریخ انتشار : 01 دی 1395 ساعت 15:07
0
0
e
p
+
-
اندازه متن :
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ایران گفت: «بیش از 45درصد ایرانیان یا اضافه وزن دارند یا چاق هستند و شیوع این عارضه در استان‌های شمالی و شمال‌غربی بیشتر است.»

به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، هدایت حسینی در همایش تغذیه سالم در محل انستیتو تغذیه و صنایع غذایی، گفت: «سوء‌تغذیه یک چالش و مساله مهم جهانی است که به دو صورت مصرف کم کالری و گرسنگی و نیز اضافه وزن و چاقی خودنمایی می‌کند.»
وی افزود: «در دنیا حدود 800میلیون نفر هر سال به علت سوءتغذیه ناشی از گرسنگی و مصرف کم کالری دچار آسیب و بیماری می‌شوند یا جان خود را از دست می‌دهد و یک میلیارد و 400میلیون نفر نیز به علت چاقی و اضافه وزن در رنج و بیماری زندگی می‌کنند.» حسینی اضافه کرد: «هیچ تعادلی در زمینه مصرف غذا در دنیا وجود ندارد و این مساله در کشور ما نیز وجود دارد به‌طوری که به‌طور متوسط هر ایرانی روزانه 400کیلوکالری اضافه دریافتی انرژی دارد و البته این میزان در گروه‌های سنی، جنسی و جغرافیاهای مختلف متفاوت است.»
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی ادامه داد: «سرانه قند، شکر، نمک و چربی در ایران نسبت به متوسط جهانی بالاتر است به‌طوری که سرانه مصرف نمک حدود دو برابر، شکر 21درصد و روغن 30درصد بیشتر از میانگین جهانی است.» وی گفت: «اسید چرب ترانس یکی از خطرناک‌ترین روغن‌هاست که عامل مهم بروز سرطان است، میزان آن در روغن‌های مصرفی مردم حدود دو دهه پیش، 27درصد بود که اکنون به حدود دو تا سه درصد رسیده و تا پنج تا 10سال آینده به صفر می‌رسد.»
حسینی افزود: «برنامه اصلاح مواد غذایی مضر در محصولات غذایی از سه سال پیش با همکاری سازمان استاندارد و وزارت بهداشت شروع شده و در بسیاری از عوامل خطر مثل شکر، نمک و روغن به‌خصوص اسید چرب ترانس به موفقیت‌های قابل توجهی رسیده‌ایم.» وی ادامه داد: «پایش عوامل خطر تغذیه‌ای یکی از وظایف انستیتو تغذیه و صنایع غذایی است که اولین گزارش آن در روزهای گذشته آماده و تحویل مسئولان وزارت بهداشت شد و از این پس هر 6ماه یکبار چنین گزارشی آ‌ماده می‌شود و در اختیار مسئولان وزارت بهداشت قرار می‌گیرد.»
وی گفت: در این مسیر، برنامه ملی مراقبت از غذا و تغذیه نیز از سال 92 در کشور در حال اجراست اما برنامه ملی پایش مصرف مواد غذایی هنوز شروع نشده است و در صورت تامین اعتبار تا آخر امسال اجرایی می‌شود.
رئیس انستیتو تغذیه وزارت بهداشت همچنین از برنامه تولید نمک‌های توخالی برای کاهش میزان مصرف واقعی نمک در بین ایرانیان خبر داد. حسینی همچنین از آغاز درج برچسب چراغ راهنما برای روی محصولات غذایی خبر داد. وی گفت: «فهرست محصولات آسیب‌رسان سلامت نیز سال93 با مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام شده و تبلیغات آنها ممنوع شده است هر چند در این زمینه تحلفاتی دیده می‌شود.»


شما منتشر کنید در


مطالب مرتبط


دیدگاه کاربران


ارسال دیدگاه


نام :    ایمیل : 

عکس خوانده نمی شود کد امنیتی :      
طراحی و اجرا توسط: هنر رسانه