چاپ خبر
مهار درد در مبتلا به سرطان
روزنامه سپید   |   اخبار 5   |   23 فروردین 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9684

 

     ابتلا به سرطان به این معنا نیست که شما لزوما درد خواهید کشید، اما اگر درد دارید، می‌توانید آن را با دارو و روش‌های درمانی دیگر مهار کنید. این مقاله به شما نشان می‌دهد که چگونه با پزشک، پرستار یا افراد دیگر، دنبال بهترین راه برای مهار درد خود بگردید. همچنین دلایل درد، داروها، چگونگی صحبت با پزشک و دیگر موضوع‌های مفید را به بحث می‌گذارد.

 

      «گروه مراقبت پزشکی»، به معنی مجموعه دست‌اندرکارانی است که هر یک بخشی از مراقبت درمانی شما را برعهده دارند. این گروه شامل متخصص درمان تومور، پزشک عمومی، پرستاران، کارشناسان فیزیوتراپی، داروساز، مددکاران اجتماعی و افراد روحانی و دیگران است.

 

      درد سرطان می‌تواند در آن حد کاهش یابد که شما بتوانید از فعالیت‌های روزانه و خواب بهتر لذت ببرید. صحبت با کارشناس درد کمک موثری است. این فرد یکی از کارشناسان درمان تومور، بیهوشی، اعصاب، جراحان و دیگر پزشکان، پرستاران یا داروسازان است. اگر گروه مهار درد دارید، روانشناسان و مدد کاران اجتماعی نیز می‌توانند جزء اعضای آن باشند. کارشناسان درد و تسکین، در مهار درد خبره‌اند. متخصصان تسکین، پیامدها و عوارض جانبی و مشکلات عاطفی ناشی از سرطان و درمان آن را درمان می‌کنند. آنها برای پیدا کردن بهترین راه مهار درد با شما همکاری می‌کنند. از پزشک یا پرستار خود بخواهید کسی را پیشنهاد کند یا با یکی از مراکز یا گروه‌های نزدیک محل سکونت خود برای پیدا کردن متخصص درد تماس بگیرید.

 

      درد سرطان از ملایم تا شدید متغیر است. برخی روزها ممکن است بدتر از روزهای دیگر باشد، که گاهی در اثر خود سرطان، درمان یا هر دو آنها است. ممکن است، دردی داشته باشید که به سرطان شما ربطی ندارد. در بعضی افراد عدم سلامت یا سردرد و درد عضلات علت‌های دیگری دارند. همیشه برای رهایی از درد، قبل از مصرف دارو، حتی داروهایی که معمولا در دسترس هستند، با پزشک خود صحبت کنید.

 

      سرطان و درمان آن بیش‌ترین درد را دارند و دلایل عمده این درد، عبارتند از:
درد آزمایش‌های پزشکی: برخی از روش‌هایی که جهت تشخیص سرطان و بررسی پیشرفت درمان از آنها استفاده می‌کنند، دردناک هستند، از جمله نمونه‌‌برداری، آزمایش آب نخاع یا آزمایش مغز استخوان. اگر به شما گفتند که به این آزمایش‌ها نیاز دارید، نگذارید ترس از درد بر شما غلبه کند. پیش از شروع کار از پزشک خود بپرسید که چه اقداماتی برای کاهش درد شما انجام می‌دهند.

 

       درد ناشی از تومور: اگر سرطان بزرگ‌تر شود و گسترش پیدا کند، با فشار آوردن به بافت‌های دور و برش باعث درد می‌شود. مثلا، تومور با فشار به استخوان، عصب، نخاع یا سایر اعضای داخل بدن موجب درد می‌شود.

 

      فشردگی نخاع: وقتی تومور به مهره‌ها سرایت ‌کند، نخاع را تحت فشار می‌گذارد و به درد فشردگی نخاع می‌انجامد. اولین نشانه‌اش درد کمر یا گردن یا هر دو نشانه است. سرفه، عطسه یا دیگر تحریک‌ها آن را بدتر می‌کند.

 

درد ناشی از درمان: شیمی‌درمانی، پرتودرمانی، جراحی و دیگر روش‌های درمان گاهی برای برخی بیماران باعث درد می‌شود.

 

       دردهای عصبی: اگر درمان به عصب‌ها آسیب بزند، درد تولید می‌کند. این درد اغلب سوزنده، تیز و تیر کشنده است. گاهی خود سرطان هم باعث این درد می‌شود.

 

      توهم درد: گاهی ممکن است در بعضی اعضای بدن که با جراحی برداشته شده‌‌اند، احساس درد یا ناراحتی کنید پزشکان علت آن را نمی‌دانند، ولی این درد واقعی است.