چاپ خبر
حسرت خوردن راهکار افزایش شاخص تخت نیست
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   16 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9648

معاونین درمان و توسعه مدیریت و منابع دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دور هم جمع شدند تا راه چاره‌ای برای ترغیب بخش‌های غیردولتی به منظور مشارکت‌ در پروژه‌های بهداشت و درمان پیدا کنند. معاون درمان وزیر بهداشت در این نشست با بیان اینکه درحال حاضر شاخص تخت به ازای هر یک‌هزار نفر، 1/7 است، گفت: «این رقم در منطقه 2/7 است که گویا دستیابی به آن برای ما به یک رویا تبدیل شده است. درحالی که نباید تنها به دیدن شاخص‌ها و حسرت خوردن اکتفا کرد.» محمد حاجی آقاجانی با تاکیدبر مدل UHC به‌عنوان مدل سازمان بهداشت جهانی که در ایران نیز بر اساس آن عمل می‌شود، گفت: «اگر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را می‌خواهیم باید به سطح‌بندی خدمات نیز توجه کنیم. همچنین باید مدل اقتصادی طوری طراحی شود که سرمایه‌گذاران به سمت آن بروند.» وی کیفیت را یکی از اصول سرمایه‌گذاری عنوان کرد و گفت: «سرمایه‌گذاری بدون کیفیت اتلاف هزینه‌ است و این کیفیت فقط با نظارت‌های چندلایه برنامه‌ریزی شده، محقق می‌شود. در این بین انتخاب مدل سرمایه‌گذاری نیز هنر است.»

       آقاجانی تصویربرداری، تخت‌های بیمارستانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی و سرطان را ازجمله حیطه‌های انتخابی ازسوی کارگروه مشترک اقتصاد و درمان برای مشارکت سرمایه‌گذاران خصوصی عنوان کرد. وی همچنین درخصوص مطالبات بیمارستان‌ها از وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر خاطرنشان کرد: «همچنان زمان بین ارائه خدمت و دریافت مطالبات 7 ماهه است که این در روند ارائه خدمات مشکلاتی را ایجاد کرده است. طبق تفاهم‌نامه‌هایی که با سازمان تامین اجتماعی داشتیم قرار بر این شد بانک‌های رفاه و ملت به عنوان عامل سوم برای پرداخت مطالبات عمل کنند.»

قریب به نیمی از تخت‌ها فرسوده هستند
       در ادامه معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت با اشاره به تاکیدات سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی ازسوی مقام معظم رهبری مبنی‌بر مشارکت بخش غیردولتی در نظام ارائه خدمات سلامت، گفت: «حتی اگر در شرایط فعلی دولت، محدودیت منابع هم وجود نداشت، باز بهره‌گیری از منابع بخش غیردولتی بسیار ضروری و نشانگر مدیریت بهینه از منابع موجود در کشور است.» صدرالسادات تعداد تخت‌های در حال بهره‌برداری را 97 هزار تخت اعلام کرد و افزود: «از این تعداد، 55 هزار تخت فرسوده است و 38 هزار تخت درحال ساخت داریم که شامل 15 هزار تخت جایگزین و 3 هزار تخت جدید است.» وی ادامه داد: «براساس سیاست معاونت درمان وزارت بهداشت، شاخص استاندارد تخت به ازای هر هزار نفر 2/6 است که در حال حاضر این شاخص 1/7 است.» معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دستیابی به شاخص استاندارد، یک استراتژی واقع‌بینانه است، افزود: «برای رسیدن به این شاخص، تعداد 70 هزار تخت باید اضافه شود.»