چاپ خبر
آزمون اجتهاد بدون حضور بزرگان
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   16 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9603

آزمون اجتهاد پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری، صبح روز سه‌شنبه با تاخیر یک‌ساعته درشهر قم برگزار شد. این آزمون ساعت 9صبح با حضور نامزدهای خبرگان رهبری شروع و بعد از دو بار تمدید زمان آزمون در ساعت 15:30 دقیقه به‌پایان رسید. آزمونی که از چهره‌های سرشناسی چون سیدحسن خمینی، محمود امجد، موسوی بجنوردی، اعرافی برای آزمون دعوت نشده بود و مرتضی آقاتهرانی و رسول منتجب‌نیا در آن حضور نداشتند. در آزمون اجتهاد که در طبقه هفتم دبیرخانه خبرگان رهبری برگزار شد شش داوطلب زن، چون راحله بلنداقبال و افسانه خدا‌رحمی و سمیه طهماسبی مسئول شاخه زنان حزب اعتماد ملی حضور داشتند و 15 نفر داوطلب اهل سنت. گفته‌ها حاکی از این است در این آزمون سوالاتی درباره اصول فقه، کفایه، مکاسب و دیگر ابواب فقه است و 2-3 سوال اجتهادی دارد.

سیدعلی خمینی: از سیدحسن دعوت نشده بود
       سیدحسن خمینی که جز داوطلبان پنجمین دوره خبرگان رهبری از حوزه تهران بود در آزمون صبح دیروز شرکت نکرد. گفته می‌شود که او در زمان برگزاری امتحان علمی خبرگان، در حال تدریس بوده است. رسانه‌های تندرو مدعی شده‌اند از طریق پیامک از سید حسن خمینی برای شرکت در آزمون خبرگان، دعوت شده است. ولی سایت خبری انتخاب می‌گوید: «با منابع نزدیک به بیت حضرت امام (ره) تماس گرفته تا صحت و سقم ادعای این رسانه‌ها را بررسی کند. این منابع، شایعات و اقدامات اخیر بلندگوی جریان‌‌های تندرو و افراطی که دائما به دنبال تولید اخبار دروغ و فضاسازی و اعمال فشار هستند را «ناجوانمردانه» و «کذب» دانسته و حق قانونی خود برای شکایت از این رسانه ها را محفوظ دانستند.» سید علی خمینی در گفت‌وگو با «انتخاب»، صراحتاً اعلام کرد هیچ دعوتی از حاج سیدحسن خمینی اعم از«رسمی یا پیامکی» برای شرکت در آزمون خبرگان نشده، برخی رسانه‌های تندرو همچنان مدعی دعوت از یادگار امام هستند. با این حال، برخی رسانه‌ها همچون خبرگزاری مهر عدم حضور سیدحسن خمینی در آزمون را نشانه انصراف وی خواندند. موضوعی که از سوی منابع آگاه نزدیک به وی تکذیب شد.

موضع شورای نگهبان
       در همین حال، سیامک ره‌پیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در پاسخ به این پرسش که اگر داوطلبی در آزمون شرکت نکند، آیا فرصت دیگری برای احراز شرایطش فراهم می‌شود یا خیر، به خبرگزاری فارس گفت: «برای این دوره بدیهی است که این آزمون ملاک است و اگر کسی در این آزمون شرکت نکند، در واقع خود را از بررسی شرط علمی و احراز این شرط محروم کرده است.» نجات‌الله ابراهیمیان، سخنگوی شورای نگهبان هم گفت:« عدم شرکت در این آزمون، انصراف از کاندیداتوری تلقی نمی‌شود، انصراف از کاندیداتوری مجلس خبرگان رهبری باید با دلیل صریح مبنی بر عدم ادامه مسیر انتخابات باشد.» انتخابات خبرگان رهبری 801 داوطلب داشت که از این تعداد ۵۳۷ نفر از جمله ۱۰ نفر از بانوان برای شرکت در آزمون امروز در قم دعوت شده‌اند.