چاپ خبر
ارتباط مصرف زیاد قند با افـزایـش خـطـر سـرطـان پـسـتتان
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   16 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9580

سپید: محققان در آخرین بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده‌اند که با افزایش شیوع چاقی، قند یک مقصر کلیدی محسوب می‌شود. اما قند فقط در افزایش وزن دخالت ندارد، بلکه می‌تواند خطر بروز سرطان پستان را هم افزایش داده و گسترش آن را به ریه‌ها نیز سرعت بخشد. محققان موسسه معتبر MD Anderso- Cancer Center، این نتایج را در نشریه Cancer Research منتشر کرده‌اند.

       براساس گفته‌های این تیم تحقیقاتی، تحقیقات پیشین هم ارتباطی را میان مصرف قند و خطر سرطان پستان نشان داده بودند، در حالی که بعضی نیز به نقش التهاب در این زمینه اشاره داشته‌اند. البته تاکنون، مطالعه‌ای به تاثیر مستقیم مصرف قند بر پیشرفت سرطان پستان در مدل‌های حیوانی نپرداخته یا مکانیسم‌های زمینه‌ای ارتباط را در این مدل‌ها بررسی نکرده است.

       با این ایده، تیم تحقیقاتی مذکور به این موضوع پرداختند که چگونه مصرف قند بر پیشرفت سرطان پستان در موش‌ها تاثیر می‌گذارد. آنها موش‌ها را به‌طور تصادفی به 3 گروه تقسیم کرده و به یک گروه رژیم غذایی غنی از سوکروز، به دیگری رژیم غذایی غنی از فروکتوز و به آخری رژیم غذایی با کنترل نشاسته دادند.

       در مقایسه با گروه آخری، رژیم غذایی غنی از سوکروز و فروکتوز بیشتر احتمال داشت که موش‌ها را دچار سرطان پستان کند. به‌طور مثال، محققان دریافتند که در سن 6 ماهگی، 30 درصد موش‌های گروه آخری و 50 تا 58 درصد موش‌های دو گروه رژیم غذایی با قند فراوان مبتلا به سرطان پستان شدند. از سوب دیگر، آنها دریافتند که موش‌های تغذیه شده با قند فراوان، بیشتر احتمال داشت که تومور پستان به ریه‌ها نیز گسترش یابد، بدین معنا که مصرف زیاد قند متاستازهای سرطان پستان را سرعت می‌بخشد.

       این تیم تحقیقاتی همچنین دریافت که رژیم غذایی غنی از هر دو نوع سوکروز و فروکتوز، سیگنال‌های 12- لیپواکسیژناز را افزایش می‌دهد، به این ترتیب تولید 12-HETE بیشتر می‌شود و به دنبال آن، افزایش خطر پیشرفت سرطان پستان و متاستازهای آن رخ می‌دهد.

       این مطالعه پیشنهاد می‌کند که سوکروز و فروکتوز رژیم غذایی با تولید مواد واسطه‌ای در سلول‌های تومورال، احتمالا مسئول راه سیگنالی برای رشد تومورهای رشد یافته با قند در موش‌ها هستند. البته این که چگونه سوکروز و فروکتوز رژیم غذایی تولید 12-HETE را القا می‌کنند و اینکه اثر آن مستقیم است یا غیرمستقیم، سوالی است که هنوز پاسخ داده نشده است.
منبع: Medical News Today