چاپ خبر
راهکـارهـایی بـرای رهـایی از افکـار مـزاحـم قبـل از خـواب
روزنامه سپید   |   اخبار 15   |   15 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9502

سپید: آیا رفتن به رختخواب برای شما هم کابوس است؟ فکرهای آشفته به‌محض اینکه به رختخواب می‌رویم به ذهن بسیاری از ما هجوم می‌آورد. این مشکل زمانی نگران‌کننده می‌شود که کیفیت خواب کاهش پیدا می‌کند، درنتیجه نمی‌توانید روز بعد عملکرد خوبی داشته باشید. اما خبر خوب اینکه با راهکارهایی که پژوهشگران دانشگاه هاروارد یافته‌اند می‌توانیم از این مشکل رهایی پیدا کنیم.

        با تشریفات به خواب بروید: ناگهان به بستر رفتن بعد از کشمکش‌های روزمره و تلاش برای اینکه به‌یک‌باره ذهن و جسم خود را آرام کنید کاری دشوار است؛ بنابراین باید برای آرام کردن خود مقدمه بچینید. بدن ما به‌زودی باکارهایی که به‌طور منظم انجام می‌دهیم شرطی می‌شود و به استقبال برنامه بعدی می‌رود. بنابراین با داشتن یک برنامه منظم پیش از خواب به مغز خود آمادگی بدهید که قصد دارید به بستر بروید و آن را آرام کنید. برای مثال اگر هر شب قبل از خواب مطالعه کنید یا دوش آب گرم بگیرید، این پیغام را به بدنتان می‌دهید که بعدازآن برای خوابیدن آماده می‌شوید. ازجمله کارهای دیگری که می‌توانید انجام دهید گوش دادن به موسیقی‌های مناسب و انجام تمرین‌های تن‌آسایی است. اما به یاد داشته باشید که کاری مانند دیدن تلویزیون که هیجان شما را بیشتر کند انجام ندهید.

        فکرهای ناراحت‌کننده‌تان را بنویسید: هرروز 10 تا 15 دقیقه را به نوشتن فکرهای آزاردهنده‌ای که پیش از خواب به ذهنتان می‌دوند اختصاص دهید. برای مثال بنویسید چه مسئله حل‌نشده‌ای در ذهنتان است و تصمیم دارید برای آن چه‌کاری انجام دهید. اگر دوباره این فکرها قبل از خواب به ذهنتان رسید به خود بگویید: «قبلا در موردش فکر کرده‌ام» یا «برای آن راه‌حلی اندیشیده‌ام». توجه کنید که قبل از خواب لیست خود را ننویسید و سعی کنید بین افکار روزانه با خواب شب فاصله بیندازید.

        جای خواب مشخص داشته باشید: رختخواب جای خواب است! اگر اختلال خواب دارید از مطالعه کردن و یا استفاده از موبایل و کامپیوتر یا تلویزیون تماشا کردن در رختخوابتان اجتناب کنید. اشکالی ندارد که در جای دیگری از اتاق‌خوابتان این کار را انجام دهید اما سعی کنید فقط بین خوابتان با تختخواب ارتباط ایجاد کنید.
قدر خواب را بدانید! وقتی بحث از برنامه سلامتی می‌شود، برای بسیاری از ما خوابیدن در درجه آخر اولویت قرار دارد و وقتی دچار کمبود وقت هستیم اولین کاری که به ذهنمان می‌رسد این است که وقت خوابمان را کم کنیم. ولی خواب کافی نداشتن سبب بروز مشکلات مختلفی مانند عصبانیت و کارایی پایین افراد در کارها و همچنین افزایش خطر مشکلات سلامتی مثل فشارخون بالا، سکته و دیابت می‌شود.
منبع: psychcentral
ترجمه: ملیکا بهزادی