چاپ خبر
اسـتفاده از امـواج اولـتراسونـد برای بهبود تحویل دارو
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   15 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9493

سپید: تیمی از محققان با موفقیت توانستند امواج اولتراسوند را برای سرعت بخشیدن به تحویل دارو در دستگاه گوارش به کار گیرند. نتایج این تحقیق که بوسیله محققان MIT و بیمارستان عمومی ماساچوست انجام شده، می‌تواند به‌طور قابل توجهی درمان بیماری‌های التهابی دستگاه گوارش را ارتقا دهد.

       البته پیش از این هم از اولتراسوند برای ارتقای کارآیی دارو استفاده شده بود. چند سال پیش، محققان MIT در مطالعه‌ای دریافتند که امواج اولتراسوند می‌تواند پوست را برای تحویل دارو، بدون درد آماده‌سازی کند که جایگزین بالقوه‌ای برای تزریقات به شمار می‌رود. مطالعه جدید نیز مشابه تحقیق قبلی است، با این تفاوت که از اثرات امواج اولتراسوند در دستگاه گوارش، به جای پوست، استفاده می‌کند.

       زمانی که بیماری‌های التهابی روده درمان می‌شوند، داروها به‌طور روتین انما می‌شوند، اما روش جدید به بیماران کمک می‌کند تا دیگر دچار مشکلاتی که ناشی از انمای دارو است، مانند بی‌اختیاری یا اسهال، نشوند. سرعت رسیدن دارو به سیستم گوارشی بیمار با ابداع جدید به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

       برای رسیدن به این اهداف، محققان با استفاده از امواج اولتراسوند با فرکانس پائین، مکانیسمی را با عنوان کاویتاسیون گذرا هدف قرار می‌دهند. امواج باعث می‌شوند مایع به حباب‌های کوچک تبدیل شوند. این حباب‌ها از داخل ترکیده شده و میکروجت‌هایی تشکیل می‌شوند تا به داخل بافت نفوذ کنند. به این ترتیب، داروها به داخل سیستم بیمار وارد می‌شوند. کارآیی این روش که روی دستگاه گوارش خوک امتحان شده، توانسته به‌طور قابل توجهی جذب پروتئین‌های بزرگ و کوچک (انسولین و مسالامین) را افزایش دهد. با تحقیقات بیشتری که انجام شده، تکنولوژی موجود می‌تواند هم در بالین و هم در حوزه تحقیقات بسیار ارزشمند باشد.

       هرچند این تکنولوژی در ابتدا برای استفاده در دستگاه گوارش و ارتقای روش‌های درمانی موجود برای بیماری‌های التهابی روده ابداع شده، این قابلیت را دارد تا برای درمان دیگر شرایط هم استفاده شود، مانند عفونت‌ها یا سرطان کولون. این تیم تحقیقاتی در حال حاضر روی مطالعات حیوانی بیشتری کار می‌کنند، همچنین در حال آماده‌سازی آن برای آزمایش روی انسان‌ها هم هستند.

جزئیات بیشتری از نتایج این تحقیق در نشریه Science Translationa- Medicine منتشر شده است.
منبع: gizmag