چاپ خبر
نانوکپسول‌هایی برای تشخیص و درمان سلول‌های تومور
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   11 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d9426

       NBIC: محققان ژاپنی با ادغام دانش زیستی و نانویی خود به کپسول‌های جدیدی دست یافتند که علاوه بر تشخیص دقیق محل تومور، می‌توانند برای تحویل دارو نیز مورد استفاده قرار گیرند.
     

       پلیمرسامز‌ها (Polymersomes) کپسول‌هایی توخالی، ترکیبی و نانویی هستند که پیش از این ظرفیت بالقوه آنها در حوزه تحویل دارو مورد بررسی قرار گرفته ‌است. پی‌آی‌سی‌سامز‌ها (PICsomes) دسته جدیدی از پلیمرسامز‌ها هستند و به تازگی در دانشگاه توکیو توسعه داده شده‌اند. این مواد از اختلاط گروه‌های الکترولیتی متشکل از یون‌های منفی و مثبت ساخته می‌شوند. پی‌آی‌سی‌سامز‌ها می‌توانند درون جریان خون به مدت زمان زیادی و بدون مشکل خاصی باقی بمانند. آنها همچنین می‌توانند برای تحویل مواد انحلال‌پذیر در آب به اندام‌های هدف (به عنوان مثال سایت‌های تومور) مورد استفاده قرار گیرند. این پی‌آی‌سی‌سامز‌های کارکردی، پتانسیل زیادی برای تحویل دارو و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی از تومور دارند.
       سی‌آرجی‌دی (Cyclic RGD or cRGD)، یک پپتید یا زنجیره کوتاهی از اسیدهای آمینی است که به دو گیرنده متصل می‌شود. گیرنده‌های ذکر شده نقش مهمی در تشکیل رگ‌های خونی جدید درون تومور بازی می‌کنند. بنابراین سی‌آرجی‌دی یک ردیاب تومور خوب به حساب می‌آید.
        محققان ژاپنی سی‌آرجی‌دی را به پی‌آی‌سی‌سامز متصل کرده و یک نانوکپسول ایجاد کردند. نانوکپسول زیر سیاهرگ موش تزریق و با سلول‌های گلیوبلاستوما زیر پوست آغشته شد. تیم محققان دریافتند که نانوکپسول عمدتا در رگ‌های خونی جدید تومور تجمع یافته و در 24 ساعت بعدی نزدیک رگ‌های خون باقی می‌ماند.
       محققان سپس نانوکپسول را با ابرپارامغناطیس اکسید آهن بارگذاری کردند. نقش این ابرپارامغناطیس، بهبود وضوح ساختار درونی بدن، در تصویربرداری رزونانس مغناطیسی است. سلول‌های گلیوبلاستوما به درون مغز موش تزریق و به آنها اجازه رشد برای بیش از دو هفته داده شد. سپس ابرپارامغناطیس و نانوکپسول به درون سیاهرگ موش تزریق شد. محققین از طریق تصویر‌برداری مغناطیسی با موفقیت توانستند پی‌آی‌سی‌سامز‌ها را درون رگ‌های خونی تشکیل یافته حول گلیوبلاستوما ردیابی کنند.
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که ابرپارامغناطیس بارگذاری‌شده روی نانوکپسول ممکن است برای بهبود وضوح در طول تصویربرداری رزونانس مغناطیسی در محیط کوچک تومور (شامل رگ‌های خونی جدید که بیش از حد نسبت به گیرنده تراغشایی سی‌آرجی‌دی حساس هستند)، مفید باشد. از آنجایی که تشکیل رگ خونی به تومور مرتبط است، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی با کمک پی‌آی‌سی‌سامزی که با رگ خون تومور هدف سازگار است، می‌تواند ابزار مفیدی برای تشخیص دقیق تومور باشد.
تائید انسولین هفتگی شرکت مرک در ژاپن
       شـــرکــت دارویــی Merck & CO اعلام کرد، داروی دیابت نوع 2 این شرکت در ژاپن تائید شده و تائید اولیه را برای انسولین هفتگی دریافت کرده است. این دارو، با نام اوماریگلیپتین omarigliptin، به همان کلاس دارویی ژانوویا Januvia تعلق دارد که لقب بهترین داروی فروخته شده تولیدی مرک را یدک می‌کشد. ژانوویا حدود 4 میلیارد دلار در سال 2014 فروش داشته است. مرک اعلام کرد تا پایان سال میلادی جاری، فرم درخواست تائید این دارو را برای سازمان غذا و داروی آمریکا ثبت خواهد کرد.

Reuters

موفقیت روشه در درمان مالتیپل اسکلروزیس
Reuters: شرکت سوئیسی روشه اعلام کرد داروی مولتی‌میلیارد دلاری این شرکت، با عنوان اوکرلیزوماب ocrelizumab، این پتانسیل را دارد تا در درمان فرمی از مالتیپل اسکلروزیس که درمان آن سخت است، استفاده شود.
این دارو که نوعی آنتی‌بادی بوده و دو بار در سال به صورت داخل وریدی تزریق می‌شود، نخستین محصولی است که نتایج مثبتی، هم در فرم پیشرونده MS و هم فرم‌های شایع‌تر آن، یعنی MS عودکننده، نشان داده است. تحلیلگران معتقدند اوکرلیزوماب باید به یک درمان مهم برای پزشکان تبدیل شود.
موفقیت‌هایی قابل توجهی که این دارو در مالتیپل اسکلروزیس پیشرونده اولیه به دست آورده، پیشنهاد می‌کند داروی فوق می‌تواند سالانه به فروشی حدود 5 میلیارد دلار دست پیدا کند. البته تامسون رویترز پیش‌بینی کرده این دارو در سال 2020 به فروشی معادل 720 میلیون دلار خواهد رسید.
شرکت روشه در اظهارنظری گفت، موفقیت اوکرلیزوماب در مالتیپل اسکلروزیس عودکننده، فرصت عظیمی را فراهم آورده و نتایج مثبتی که در درمان فرمی از مالتیپل اسکلروزیس که درمان آن سخت است، به دست آمده، آن را به اوج می‌رساند.
این شرکت دارویی در حال حاضر قصد دارد برای تصویب قانونی این دارو برای هر دو فرم بیماری MS در اوایل 2016 اقدام کند. به این ترتیب، انتظار می‌رود اوکرلیزوماب حدود یک سال دیگر وارد بازار دارویی شود.
نتایج به دست آمده از فاز 3 یک مطالعه محوری، نشان داده درمان با اوکرلیزوماب به‌طور قابل توجهی پیشرفت علایم ناتوانی بالینی بیماران مبتلا به MS را که درمان آنها مشکل است، کاهش داده و اثرات آن برای حداقل 12 هفته باقی می‌ماند.
میزان بروز عوارض جانبی شدید مرتبط با اوکرلیزوماب، مانند عفونت‌ها، مشابه درمان با پلاسبو است. ایمنی دارو برای موفقیت‌آمیز بودن یک دارو بسیار مهم است. از آنجا که MS به‌وسیله حمله‌های غیرطبیعی سیستم ایمنی ایجاد می‌شود، درمان هم باید با پاسخ ایمنی بدن هماهنگ باشد، در غیراین‌صورت، عوارض جانبی خطرناکی عارض خواهد شد.
روشه معتقد است داروی این شرکت، مزایای بسیاری نسبت به رقبای خود در بازار دارد.