چاپ خبر
دستورالعمل‌های جدید در مورد چگونگی مدیریت عفونت‌های کاندیدایی
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   12 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d8975

انجمن بیماری‌های عفونی آمریکا در دستورالعمل‌های جدید خود در مورد چگونگی مدیریت عفونت‌های کاندیدایی، توصیه می‌کند در درمان خط اول برای کاندیدمی، به جای فلوکونازول، از یک اکینوکاندین، مانند کاسپوفونگین استفاده شود، زیرا اکینوکاندین‌ها به جای آنکه پاتوژن‌ها را مهار کنند، آنها را از بین می‌برند.

گایدلاین جدید که جایگزین نسخه قبلی آن در سال 2009 شده، به‌صورت آنلاین در نشریه Diseases Clinica- Infectiousمنتشر شده است.

       گایدلاین به‌روز شده همچنین از مشورت با یک متخصص بیماری‌های عفونی، برای تشخیص زودهنگام گونه‌های مختلف کاندیدا، تعیین درمان ضدقارچی مناسب و پیامدهای بهتر بیمار حمایت می‌کند. در این گایدلاین تعداد زیادی سرفصل در مورد کاندیدمی، کاندیدیاز نوزادی، پروفیلاکسی از عفونت‌های داخل عروقی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه، درگیری سیستم عصبی مرکزی و عفونت‌های مخاطی آمده است.

       از زمان انتشار نسخه قدیمی این گایدلاین در سال 2009، داده‌های جدید در مورد تشخیص، پیشگیری و درمان عفونت‌های کاندیایی مهاجم قطعی یا مشکوک منتشر شده است. همین امر باعث شده تغییرات قابل تجهی در توصیه‌های درمانی رخ دهند.

دیگر توصیه‌ها
       با توجه به نگرانی‌هایی که در مورد شیوع روزافزون مقاومت ضدقارچی دیده می‌شود، گایدلاین مذکور انجام تست‌های بررسی حساسیت را به آزول‌ها در بالین که مرتبط با کاندیدا باشند، توصیه می‌کند. انجام تست برای بررسی حساسیت به اکینوکاندین باید در بیمارانی در نظر گرفته شود که پیش از این تحت درمان با یک اکینوکاندین قرار داشته‌اند یا افرادی که مبتلا به عفونت با C. glabrata یا C. parapsilosis بوده‌اند.

       در این گایدلاین روزآمده شده، همچنین رویکرد تقلیل را توصیه می‌کند. بدین معنا که، درمان با یک داروی ضدویروسی داخل وریدی مانند یک اکینوکاندین آغاز و سپس به درمان خوراکی با داروهایی مانند فلوکونازول تبدیل شود.

       کاندیدیاز باید در بیمارانی مدنظر قرار گیرد که وضعیتشان رو به بدتر شدن رفته و شواهدی از علت آن هم در دسترس نیست، تب با علت غیر قابل توجیه دارند، شمارش سلول‌های سفید خونشان بالا رفته، اخیرا تحت جراحی شکمی قرار داشته‌اند یا کاتتر ورید مرکزی دارند. همچنین توصیه می‌شود که در بیماران مبتلا به کاندیدمی که کاتتر دارند و این وسیله مسئول احتمالی عفونت شمرده می‌شود و به راحتی نیز درآورده می‌شود، در اولین فرصت ممکن، کاتتر خارج شود. دیگر وسایل داخل عروقی هم باید درآورده شودند.
از آنجا که یک تست تشخیصی اختصاصی سریع موجود نیست و تشخیص و درمان گونه‌های مختلف مورد چالش است، مشورت با متخصص بیماری‌های عفونی توصیه می‌شود.

       کلید درمان عفونت‌های کاندیدایی، عمل سریع و زودهنگام است. در واقع، زمان برای انجام درمان مناسب در کاندیدمی تاثیر قابل‌توجهی بر پیامد بیماران مبتلا به این عفونت دارد. یک استراتژی پروفیلاکتیک ایمن و موثر برای پیشگیری از ابتلا به کاندیدمی میان افراد پرخطر می‌تواند منافع زیادی داشته باشد. خصوصا آنکه، در بخش مراقبت‌های ویژه با نرخ کاندیدیاز مهاجم که فراتر از میزان مورد انتظار کمتر از 5 درصد باشد، پروفیلاکسی ضدقارچی ممکن است در بیماران پرخطر انتخاب شده لازم باشد.
در این گایدلاین جدید آمده که، بیش از 90 درصد از بیماری‌های بافت‌های عمقی و تهدیدکننده حیات بوسیله 5 مورد از 15 نوع پاتوژن‌های قارچی ایجاد می‌شوند. این 5 مورد عبارتند از:
C. albicans, C. glabrata, C. tropicalis, C. parapsilosis, and C. krusei
منبع: Medical Xpress