چاپ خبر
مقاله‌هایی که امید واهی می‌بخشند
روزنامه سپید   |   اخبار 14   |   12 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d893

یک گزارش جدید بیانگر آن است که مقالات جدیدی که وعده تولید داروهای جدید «راهگشا» و «دگرگون‌کننده» برای درمان سرطان را می‌دهند، ممکن است به‌طور غیرمسئولانه‌ای امیدی دروغین در بیماران مستاصل ایجاد کنند.

     این پژوهشگران با جست‌وجو روی گوگل درباره اخبار فقط در 5 روز در ماه ژوئن گذشته 94 مقاله را یافتند که به‌طور اغراق‌آمیزی 36 داروی متفاوت ضدسرطان را ستوده بودند.

     نتایج این بررسی نشان داد که متاسفانه نیمی از این داروهای «شگفت‌انگیز» هنوز به ‌وسیله سازمان غذا و داروی آمریکا تایید نشده و 14 درصدشان هرگز روی انسان‌ها آزمایش نشده بودند.

     دکتر پرساد، متخصص سرطان در دانشگاه علم و بهداشت آرگون و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: «در واقع نتیجه نهایی سردرگم شدن افراد است.»

      پراساد گفت: «این داروهای ضدسرطان چه تاییدشده باشند، چه نشده‌باشند، چه روی انسان‌ها آزمایش شده باشند، چه نه، چه میزان بقای بیماران را افزایش دهند، یا نتوانند، به‌طور مبالغه‌آمیز و اغراق‌شده‌ای توصیف می‌شوند. نتایج این بررسی به‌طور آنلاین در 29 اکتبر در ژورنال جاما انکولوژی منتشر شده است.

      دکتر لیدا شاپیرا، معاون مسئول ارشد پزشکی در جامعه سران آمریکا در این ‌باره گفت، این گرایش جدید نیست. او گفت، سال‌هاست که «نگران پدیده‌ای هستم که آن را وعده و جنجال می‌نامم، به این معنا که نقل‌قول‌هایی از پژوهشگران در گزارش‌های رسانه‌ای بیان می‌شوند که وعده‌هایی مبالغه‌آمیز درباره درمان‌های سرطان می‌دهند.»

     لیچفیلد گفت: «پیشرفت‌های پزشکی واقعا مهمی در سال‌های اخیر رخ داده است، از جمله درمان‌های هدف‌گیری شده جدید و نیز داروهای ایمنی‌درمانی که دستگاه ایمنی بدن را به کشتن سلول‌های سرطانی وامی‌دارند. اما درحالی‌که علم روندی آهسته و با افزایش تدریجی دارد و خبرنگاران گاهی یک گام منفرد کوچک پژوهشی را به‌عنوان جهشی بزرگ به جلو توصیف می‌کنند.»