چاپ خبر
فعالان سیاسی انجمن‌های اصلاح‌طلب، اصولگرا و بسیج جامعه پزشکی در گفت‌وگو با سپید مطرح کردند
برنامه تشکل‌های پزشکان برای انتخابات مجلس
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   12 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d877

کمتر از چهار ماه نفس‌گیر به هفتم اسفند 94 باقی مانده و تنور انتخابات در حال داغ ‌شدن است. واژه‌ای آشنا برای بیشتر مردان سیاست در روزگار شمارش معکوس. هفته‌ها یا ماه‌هاست که شخصیت‌ها و گروه‌های مختلف سیاسی حرف از انتخابات می‌زنند. نیروهای اصلاح‌طلب برای همراهی مجلس با دولت در تکاپو هستند و اصولگرایان در تلاشند تجربه تلخ گذشته را در لابه‌لای زمان فراموش کنند و یک‌بار دیگر بخت خود را بیازمایند تا شاید تجربه مجلس هفتم، هشتم و نهم برای آنها تکرار شود. در هفته‌های اخیر نیروهای اجتماعی هم در حوزه انتخابات فعال‌تر شده‌اند. زنان و جوانان اصلاح‌طلب توانسته‌اند سهمی از لیست انتخاباتی این جناح را به خود اختصاص دهند و تشکل‌های دانشجویی هم بر فعالیت خود افزوده‌اند. در این میان، روند فعالیت و اقدامات تشکل‌های پزشکی چگونه است؟ برای دستیابی به پاسخ این پرسش، سراغ تشکل‌های جامعه پزشکی رفته‌ایم؛ سراغ «انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران»، «انجمن اسلامی پزشکان ایران» و «سازمان بسیج جامعه پزشکی» از دو طیف اصلاح‌طلب و اصولگرا. این تشکل‌ها، کدام راهبرد انتخاباتی را برمی‌گزینند و چه برنامه‌ای دارند؟

تشکیل کمیته انتخاباتی پزشکان اصلاح‌طلب
    روزگار تشکل اصلاح‌طلب جامعه پزشکی چگونه است؟ سید رضا رئیس‌کرمی، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، دراین‌باره به خبرنگار سیاسی «سپید» می‌گوید: «کمیته انتخاباتی تشکیل شده که در آنجا، جلسات و رایزنی‌های درون‌گروهی برای همگرایی بیشتر اصلاح‌طلبان انجام می‌شود. اما بیشترین فعالیت‌ها بعد از نهایی شدن لیست نامزدها خواهد بود. در جامعه پزشکی دو طیف سیاسی حضور دارند که تشکل و هویت سیاسی خاص خود را دارند. ولی این تشکل‌ها با همدیگر ائتلاف نمی‌کنند. اعضای کمیته انتخاباتی، بیشتر از شورای مرکزی انجمن و اعضای بیرون انجمن هستند؛ که با شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در ارتباط مستقیم هستند. رابط‌های جامعه پزشکی، در استان‌ها و تهران انتخاب شده تا افراد صاحب‌صلاحیت و صاحب نفوذ را شناسایی کنند.» رئیس‌کرمی، به لیست واحد انتخاباتی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، در استان‌ها اشاره می‌کند؛ اما درباره سهم جامعه‌پزشکی در این لیست تاکید می‌کند: «هدف سهم‌خواهی جامعه پزشکان نیست؛ اما این اقشار به‌لحاظ حضور اجتماعی، جز سرمایه‌های جامعه هستند که در مجلس قبلی تعدادشان به 35 نفر می‌رسید و در این مجلس هم شرایط خوبی خواهند داشت.»

تک لیست با جبهه اصلاحات
    عزت‌الله گلعلیزاده، دیگر عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، هم درباره برنامه این تشکل اصلاح‌طلب برای انتخابات مجلس دهم به خبرنگار سپید گفت: «انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، ذیل جبهه اصلاحات تعریف می‌شود؛ و از تصمیم شورای هماهنگی جبهه اصلاحات پیروی خواهد کرد. البته دکتر ظفرقندی، دبیرکل انجمن، در این شورا حضور فعال دارند و این ارتباط، تاثیر مثبتی در همگرایی انجمن با دیگر گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب خواهد داشت.» گلعلیزاده درباره لیست واحد اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس توضیح داد: «با فعالیت شورایعالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان شرایط بهتر می‌شود. این شورا در عملکرد نیروهای سیاسی تاثیر جدی خواهد داشت و فعالیت‌ها را منسجم‌ و هدفمند‌تر می‌کند. از طرف دیگر تشکیل کمیته انتخاباتی اقدام خوبی است. اما قرار نیست کمیته، در امور شهرستان‌ها دخالت کنند. نظام تصمیم‌گیری از بالا به پایین نیست و برعکس آن اتفاق می‌افتد.» به گفته وی، «توسط شورای کمیته انتخاباتی اصلاح‌طلبان، اعضا در شهرستان‌ها، شناسایی و معرفی می‌شوند و اگر به ‌اختلاف برخوردند؛ قرار است افرادی از مرکز ورود پیدا کنند.» وی در پاسخ به این پرسش که «این ائتلاف با چه گروه‌هایی انجام می‌شود؟»، توضیح داد: «جبهه اصلاحات لیست واحدی خواهد داشت و قرار نیست انجمن ساز ناکوک و ناهماهنگ بزند. انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران هم پایبند تصمیم جبهه اصلاحات خواهد بود. انجمن دو وجه مشخص دارد: وجه سیاسی، وجه صنفی؛ و این ائتلاف با نیروهای سیاسی اصلاح‌طلب صورت می‌گیرد. البته مجلس باید جای افراد کارشناس، مقبول و توانمند باشد و معتقدیم باید در مجلس آینده دگردیسی اتفاق بیفتد.» وی در مورد سهم پزشکان و انجمن در این لیست ائتلافی گفت: «به‌دنبال سهم‌خواهی نیستم. مجلس آینده باید جای همدلی، انسجام اصلاح‌طلبان و همگرایی باشد.» گلعلیزاده در پاسخ به این پرسش که «قرار است برای همگرایی اصلاح‌طلبان انجمن چه رویه‌ای را در پیش بگیرد؟»، گفت: «نماینده انجمن در شورای هماهنگی در این همگرایی نقش مثبتی دارد و سیاست کلی را به اعضا منتقل و راهبردها را مشخص می‌کند. تشکیل شورایعالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان نقطه عطفی در ساختار تشکیلاتی جبهه اصلاحات و سیاست حزبی در ایران است. حزب بنیان دموکراسی است و تحزب به توسعه کمک می‌کند و همین تحزب در دو سال قبل، ایران را از تداوم پوپولیسم مرسوم و تحریم نجات داد. بار دیگر برای گذر از پایداری و اصولگرایی تندرو به تداوم این تفکر نیاز داریم. در کنار شورای مشورتی و هماهنگی اصلاح‌طلبان وجود یک نهاد مشترک که بتواند برنامه انتخاباتی اصلاح‌طلبان را به یک نقطه مشترک برساند، ضروری است؛ به‌خصوص که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اقدام به تشکیل کمیته انتخابات کرده و این کمیته با شورای راهبردی اصلاح طلبان همپوشانی خواهد داشت. همه این تشکل‌ها با راهبرد ائتلاف برای هدف کار می‌کنند و «انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران» در این راستا قدم برمی‌دارد.»

تبعیت پزشکان اصولگرا از جبهه پیروان
     گردش روزگار، اختلاف اصلاح‌طلبان را به ائتلاف و وحدت بدل کرده است. اصولگرایان هم می‌خواهند از اردوگاه رقیب، درس ائتلاف بیاموزند. اما باید پرسید آیا اصولگرایان میانه قافیه را باخته‌اند یا در عرصه ائتلاف گام برمی‌دارند؟ آیا عرصه را به تندروها واگذار کرده‌اند و خود به دنبالشان می‌دوند؟ وضعیت در تشکل پزشکی اصولگرایان چگونه است؟ علی‌اکبر ولایتی رئیس انجمن اسلامی پزشکان ایران است. انجمنی که به‌گفته سید علی ریاض (عضو شورای مرکزی، سخنگو و رئیس کمیته سیاسی و کمیته انتخاباتی) جز 17 گروه ائتلافی با جبهه پیروان خط امام و رهبری است که ستاد انتخاباتی خود را تشکیل داده است. ریاض درباره فعالیت‌های انتخاباتی پزشکان اصولگرا به خبرنگار سپید گفت: «ما فعالیت انتخاباتی خود را در راستای اهداف و تصمیمات جبهه پیروان خط امام و رهبری و در مسیر گفتمان اصولگرایی و نظام جمهوری ‌اسلامی ایران انجام می‌دهیم. بر اساس همین گفتمان، پزشکان فعال و خبره به مجلس نهم راه پیدا کردند. بعضی از این پزشکان که عضو شورای مرکزی انجمن هم هستند در کمیسیون‌های متعدد عضو هستند و این‌بار هم اگر ثبت‌نام کنند، مورد حمایت هستند.» او در پاسخ به این سوال که «آیا لیست جداگانه‌ای برای انتخابات مجلس خواهند داشت؟»، گفت:«ما بر اساس تصمیمات جبهه پیروان خط امام و رهبری در جهت ائتلاف اصولگرایان تلاش می‌کنیم.» ریاض در مورد سهم پزشکان عضو انجمن در این لیست ائتلافی هم تصریح کرد:«به دنبال سهم‌خواهی نیستیم و فقط هدف ما کارآمدی، مقبولیت و صالح بودن نیروها است.»

موضع اصولگرایان در قبال جبهه پایداری
     جبهه پیروان خط امام و رهبری تلاش می‌کند با جبهه پایداری انقلاب اسلامی ائتلاف کند. به‌گفته محمدرضا باهنر (رییس این جبهه): «اتحاد میان همه جریانات اصولگرایی حتی جبهه پایداری لازم و ضروری است، بدون شک امروز مواضع جریان تند اصولگرایی تعدیل یافته و جریان اصولگرایی باید اصلاح‌طلبان کشور را تنها به عنوان رقیب بپذیرد و از ائتلاف با آنها به صورت جدی اجتناب کند.» ریاض در پاسخ به اینکه «آیا انجمن اسلامی پزشکان ایران که رئیس آن (علی‌اکبر ولایتی) در انتخابات 92 مقابل کاندیدای جبهه پایداری (سعید جلیلی) بود؛ به ائتلاف با این طیف رسیده و آیا این ائتلاف در تناقض با خط و مشی رئیس انجمن نیست؟»، چنین پاسخ داد: ‌«ما مسیر اختلافی طی نمی‌کنیم. ما در شورای مرکزی به نکات اشتراک که کم هم نیستند توجه می‌کنیم. مسیر آینده اصولگرایان وحدت است نه افتراق.»

بسیج جامعه پزشکی لیست مجزا نمی‌دهد
    «سازمان بسیج جامعه پزشکی در سیاست دخالت نمی‌کند.» این تاکید مجید احمدی است. احمدی، معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج جامعه پزشکی، با بیان این مطلب به خبرنگار سپید گفت:«بسیج جامعه پزشکی، حزب سیاسی، نهاد صنفی یا سازمان مردم‌نهاد نیست که درجریان انتخابات از کسی حمایت کند یا لیست انتخاباتی تهیه کند. بسیج نهاد انقلابی فراگیر است که همه اعضای نظام سلامت که معتقد به مبانی انقلاب اسلامی هستند را عضو خود می‌داند. بسیج جامعه پزشکی، در همه انتخابات ملی و صنفی کشور طبق قانون‌اساسی شرکت می‌کند. اما تاکنون لیستی ذیل نام سازمان، در هیچکدام از انتخابات منتشر نشده و کاندیدای فعال در انتخابات، همه گرایش‌های سیاسی طبق اساسنامه این تشکل، حق استفاده از نام سازمان را ندارند.»

     احمدی در پاسخ به اینکه «آیا سازمان در انتخابات مجلس دهم، لیست واحدی ارائه می‌دهد یا نه؟»، گفت: «ما هیچ لیستی نخواهیم داشت. این قانون بسیج است. اما براساس گفتمان غالب در بین اعضای بسیج، این انتظار وجود دارد که آرای اعضا، بیشتر به سمت گفتمان‌هایی گرایش پیدا کند که همخوانی و تطابق عملی بیشتری با گفتمان امام(ره)، رهبری و انقلاب باشد. ولی سازمان چون گذشته تاکنون در قبال هیچ کاندیدایی موضع‌گیری رسمی نداشته و مجموعا براساس منویات مقام معظم رهبری آرا را حق‌الناس و انتخاب هریک از کاندیداهایی که از مجرای شورای نگهبان گذشته برای اعضا خود امری شخصی و محرمانه می‌داند. توجه داشته باشید که ما سیاست دیکته شده نداریم که له یا علیه کسی عمل کنیم. الان هم برنامه‌‌ای برای ورود به انتخابات نداریم اما با تمام پزشکان موافق و مخالف مثلا در طرح تحول سلامت یا در موارد مرتبط رایزنی می‌کنیم و ارتباط منسجمی داریم.»
یک دندانپزشک رئیس هیات مرکزی بازرسی انتخابات شد

    مباحث انتخاباتی در میان فعالان سیاسی جامعه پزشکی در حالی بالا گرفته که رئیس هیات مرکزی بازرسی انتخابات یک دندانپزشک است. اخیرا وزیر کشور در حکمی سید سلمان سامانی را به‌عنوان رئیس هیات مرکزی بازرسی انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی منصوب کرد. سامانی، متولد سال ۵۹ و دانش‌آموخته دندانپزشکی از دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد است. او در سال ۸۵ توانست با پیروزی در انتخابات به عنوان عضو شورای شهر شهرستان فاروج انتخاب شود و در ادامه به‌عنوان سخنگوی شورایعالی استان‌ها انتخاب شد. وی تا سال ۹۲ به‌عنوان مسئول دفتر رحمانی فضلی در دیوان محاسبات اداری فعالیت می‌کرد و با معرفی رحمانی فضلی به‌عنوان وزیر کشور دولت یازدهم، به سمت ریاست مرکز مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی وزارت کشور منصوب شد.