چاپ خبر
اصلاح‌طلبان در انتظار برخورد پدرانه شورای نگهبان
روزنامه سپید   |   اخبار 2   |   06 دی 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d8450

با پایان مرحله ثبت‌نام نامزدهای انتخابات مجلس دهم، بررسی صلاحیت نامزدها از دیروز در هیات‌های اجرایی انتخابات آغاز شده است و در مرحله بعد، هیات‌های نظارت شورای نگهبان نامزدهای نهایی انتخابات را اعلام خواهند کرد. در این میان، اصلاح‌طلبان که در این دوره برخلاف ادوار هفتم تا نهم مجلس با مشارکت حداکثری در انتخابات ورود کرده‌اند، نگران روند بررسی صلاحیت‌ها هستند. به عقیده فعالان سیاسی اصلاح‌طلب، نه‌تنها شورای نگهبان همچون ادوار قبل رویکرد مثبتی به نامزدهای این جریان سیاسی ندارد؛ بلکه اکثریت نیروهای هیات‌های اجرایی انتخابات هم در اختیار وابستگان دولت قبل هستند و وزارت کشور تغییر چندانی در ترکیب مدیران و معتمدان انتخاباتی نداده است.

       در این زمینه، علی صوفی، عضو هیات مدیره بنیاد باران، گفت: «دغدغه همیشگی جبهه اصلاحات مسئله تائید صلاحیت‌ها بوده است و طرف مقابل از این نظر احساس آرامش می‌کند.» این نامزد اصلاح‌طلب انتخابات مجلس دهم در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا با اشاره به رایزنی‌های اصلاح‌طلبان در خصوص تائید صلاحیت‌ها افزود: «برخی از بزرگان اصلاحات با اعضای دولت و شورای نگهبان رایزنی‌هایی برای تائید صلاحیت‌ها داشته‌اند تا از این طریق در برخی مواضع آنها تعدیل‌هایی ایجاد شود و سوءتفاهم‌های آنها را برطرف کنیم. ما از دولت می‌خواهیم تا همه در چارچوب قانون به فعالیت بپردازند و اجازه ندهد تا برخی با اقدامات فراقانونی انتخابات را مختلف کنند.»

       ولی‌الله شجاع‌پوریان، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی، نیز با بیان اینکه «رویکرد تشکل‌های اصلاح‌طلب به‌ویژه‌ این حزب ثبت‌نام حداکثری در انتخابات اسفندماه بوده است»، گفت:‌ «به نظر ما اگر همه چیز بر اساس قانون انجام شود و مشکلی پیش نیاید، مطمئناً شاهد حضور پرشور مردم در انتخابات خواهیم بود. ضمن آنکه اعتقاد داریم این انتخابات می‌تواند پایه‌های مردم‌سالاری نظام را هر چه بیشتر مستحکم‌تر کند و در عین حال اعتبار ایران اسلامی را در مجامع بین‌المللی افزایش دهد.»

        حسین کمالی، دبیرکل حزب اسلامی کار، هم دیروز در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا خطاب به شورای نگهبان گفت: «ما می‌خواهیم بگوییم که شورای نگهبان ما، برادران عزیزی که آنجا هستند بهتر است به جایگاهی که قانون اساسی به آنها داده، توجه کنند. جایگاه آنها جایگاه پدر است و نه برادری. یعنی در قانون اساسی فلسفه شورای نگهبان در فصل انتخابات این بوده که اگر قوه مجریه یا سایر قوا تعدی نسبت به کاندیداها انجام دادند، شورای نگهبان رفع ظلم کند. ما فکر می کنیم که اگر مقداری گشاده‌رویی انجام شود و این اجازه را بدهیم تا کسانی که آسیبی به نظام نمی‌زنند، بتوانند نظرات متفاوت خود را بیان کنند؛ آن شور و نشاط اجتماعی و سیاسی افزایش پیدا می‌کند. دغدغه ما این است که مشارکت مردم کاهش پیدا نکند و انتخاباتی توام با صمیمیت برگزار شود و به وحدت ملی آسیبی وارد نشود. ما به انتخاباتی مسالمت آمیز فکر می‌کنیم و برای رسیدن به چنین انتخاباتی همه جناح‌های کشور که به دنبال انتخابات خوب هستند به دنبال انتخاباتی با مشارکت بالا و مقبول‌اند. شورای نگهبان نباید به ردصلاحیت‌ها به شکل سابق بپردازد؛ بلکه باید براساس قانون عمل شود.»