چاپ خبر
تائید یوتیبرون برای درمان COPD
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   12 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d843

سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام کرد یک برونکودیلاتور ترکیبی استنشاقی را برای درمان نگهدارنده درازمدت انسداد راه هوایی در بیماران مبتلا به بیماری ریوی انسدادی مزمن یا COPD تائید کرده است.

     این داروی جدید که یوتیبرون نئوهالر Utibro- Neohaler نام دارد و تولید نوارتیس است، یک آگونیست بتا 2 آدرنرژیک طولانی‌اثر را با نام اینداکاترول indacatero- (5/27 میکروگرم) و یک آنتاگونیست موسکارینیک طولانی‌اثر را با نام گلیکوپیرولات glycopyrrolate (6/15 میکروگرم) با هم ترکیب کرده است.
در 2 مطالعه 12 هفته‌ای که به‌منظور بررسی ایمنی و اثربخشی این دارو انجام شده، نشان داده شد در مقایسه با ترکیبات برونکودیلاتور فردی، همچنین دارونما، بهبود قابل توجه و پایداری در عملکرد ریوی بیماران ایجاد می‌کند. بهبودی که در عملکرد ریه دیده می‌شود، در مقایسه با دارونما، در دقیقه 5 پس از تجویز اولین دوز آغاز شده و تا 12 ساعت بعد هم پایدار باقی می‌ماند.

      یوتیبرون نئوهالر همچنین باعث بهبود بالینی قابل توجه و معنی‌داری در کیفیت زندگی مرتبط با سلامت بیمار شده و میزان استفاده از داروهای نجات‌بخش را در مقایسه با دارونما کاهش می‌دهد. این دارو می‌تواند یک داروی کلیدی برای مدیریت COPD باشد.

       شایع‌ترین عوارض جانبی این دارو که در مطالعات مختلف دیده شده‌اند، عبارتند از زخم گلو، آبریزش بینی، افزایش فشار خون و درد پشت.

      یوتیبرون نئوهالر، به صورت دو بار در روز تجویز شده و برای درمان آسم یا تخفیف علائم ناگهانی COPD اجازه تجویز و استفاده ندارد. نوارتیس امیدوار است یوتیبرون نئوهالر در 4 ماه ابتدایی سال 2016 وارد بازار شود.

      سازمان غذا و دارو، همچنین داروی استنشاقی تک عاملی درمان COPD این شرکت را که حاوی پودرهای 6/15 میکروگرمی استنشاقی گلیکوپیرولات (Seebri Neohaler) است، به‌صورت مونوتراپی و برای درمان نگهدارنده طولانی‌مدت انسداد راه‌های هوایی که مرتبط با COPD است، تائید کرد. نوارتیس اظهار امیدواری کرد Seebri Neohaler نیز همزمان با یوتیبرون نئوهالر وارد بازار شود.

      لازم به ذکر است، آگونیست‌های بتا 2 آدرنرژیک طولانی‌اثر، مانند اینداکاترول که در یوتیبرون نئوهالر گنجانده شده، خطر مرگ بیمار را در اثر آسم افزایش می‌دهد، بنابراین همانطور که گفته شد، نباید در این دسته از بیماران استفاده شود.

     یوتیبرون و سیبری، از راه وسیله استنشاقی نئوهالر با مقاومت کم به بیمار رسانده می‌شود. به این ترتیب، این وسیله برای بیماران با شدت‌های مختلف انسداد راه‌های هوایی مناسب خواهد شد.

 منبع: Medscape