چاپ خبر
تائید دارویی جدید برای کاهش خطر عود ملانوما
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   12 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d841

سازمان غذا و دارو در تاریخ 28 اکتبر اعلام کرد، تائیدیه استفاده از ایپیلیموماب ipilimumab را با نام تجاری Yervoy را بازبینی کرده و اجازه تجویز آن را به عنوان درمان کمکی در بیماران مبتلا به مرحله 3 ملانوما صادر کرده تا خطر عود بیماری پس از جراحی کاهش یابد. در واقع، اندیکاسیون جدید آن برای بیمارانی است که در معرض خطر بالای عود بیماری پس از جراحی قرار دارند. این تائیدیه جدید برای مراحل اولیه‌تر بیماری براساس افزایش دانسته‌های دانشمندان از برهمکنش سیستم ایمنی با سرطان است.

     Yervoy به صورت داخل وریدی تجویز می‌شود. این دارو در ابتدا در سال 2011 برای درمان ملانومای مرحله آخر تائید شد که با جراحی نمی‌توان آن را خارج کرد. Yervoy نوعی آنتی‌بادی مونوکلونال است که مولکولی را تحت عنوان CTLA-4 بلوک میکند. CTLA-4 ممکن است در آهسته کردن یا خاموش کردن سیستم ایمنی بدن نقش داشته باشد و توانایی آن را برای نبرد با سلو‌های سرطانی تحت تاثیر قرار دهد. Yervoy به سیستم ایمنی بدن اجازه می‌دهد تا سلول‌های تومورهای ملانوما را شناسایی و هدفگیری کرده و به آنها حمله کند.

     ایمنی و اثربخشی Yervoy برای اندیکاسیون تجویز جدید در 951 بیمار بررسی شد که با Yervoy یا پلاسبو به عنوان درمان کمکی، به دنبال برداشت کامل ملانوما بوسیله جراحی، تحت درمان قرار گرفتند. هدف آن بود که زمان لازم را تا برگشت دوباره تومور از زمان درمان و همچنین بقای بیماران را با هم مقایسه کنند.

     59 درصد از افراد شرکت کننده که با Yervoy درمان شدند، به‌طور متوسط پس از 26 ماه عود کرد، در حالی که 62 درصد بیمارانی که پلاسبو دریافت کردند، به‌طور متوسط پس از 17 ماه بازگشت. آنالیزهای داده‌های بقای کلی بیماران هنوز انجام نشده است.

     شایع‌ترین عوارض جانبی این دارو عبارتند از، راش، اسهال، خستگی، خارش، سر درد، کاهش وزن و تهوع. Yervoy می‌تواند همچنین باعث بروز بیماری اتوایمیون در دستگاه گوارش، کبد، پوست، سیستم عصبی شود که نیاز به درمان با کورتیکواستروئید دارند. همچنین غدد تولید کننده هورومون را هم درگیر می‌کند که بیماران نیاز به درمان جایگزینی هورمونی در تمام طول عمر خود پیدا می‌کنند. زنان باردار نباید با این دارو درمان شوند، زیرا به جنین آنها آسیب می‌رساند.

     Yervoyساخت شرکت Bristol-Myers Squibb است

 

منبع: FDA website