چاپ خبر
خبرخوان
روزنامه سپید   |   اخبار 11   |   12 آبان 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d838

بنا بر اعلام نقشه‌های پیش‌بینی سازمان هواشناسی با توجه به پایداری و سکون نسبی هوا از امروز سه‌شنبه تا پنجشنبه در شهرهای صنعتی و پرجمعیت کشور شاهد افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا خواهیم بود. بر اساس این گزارش، با وجود آنکه این روزها هوا کاملا رنگ و بوی پاییزی و حتی کمی زمستانی به خود گرفته است، اما بر اساس پیش‌بینی‌های کارشناسان سازمان هواشناسی، از امروز در شمال غرب، غرب، سواحل دریای خزر، دامنه های جنوبی البرز، مرکز، شمال شرق و شرق بارش باران همراه با وزش باد و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی شده است. همچنین در برخی مناطق جنوب و جنوب شرق کشور بارش باران و وزش باد پیش‌بینی شده است.

     معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط درباره مصرف 80 درصد آب‌های زیرزمینی کشور هشدار داد و گفت: «سفره‌های زیرزمینی برای کشورها، جزء منابع دسته اول و حیاتی به حساب می آیند، به طوری‌که علم کشورداری می‌گوید که نباید بیش از 20 درصد آب‌های زیرزمینی را برداشت کنیم، اما در ایران 80 درصد این آب‌ها برداشت شده‌اند.» به گفته وی شرایط فعلی دامداری سنتی و وجود دام بیش از ظرفیت در مراتع، منجر به فرسایش خاک شده است و بارندگی این خاک را از بین می‌برد و باعث می‌شود با یک وزش باد، گرد و غبار در کشور ایجاد شود.

     مجید رضازاده، رئیس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی از ارائه خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی این سازمان به مردم استان‌های سیل‌زده خبر داد و گفت: «به زودی تیم‌های مددکاری بهزیستی در این مناطق مستقر می‌شوند.» به گفته وی، گروه‌های مددکاری جهت ارائه خدمات مشاوره‌ای به استان‌های ایلام و لرستان و همچنین سایر استان‌های سیل‌زده اعزام می‌شوند و این طرح به صورت مستمر و با هدف آگاهی و اطلاع‌رسانی خانواده‌ها انجام می‌شود.

     اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر باور کردن اهمیت بحران در کشور از سوی مسئولان کنونی، گفت: «ایران دهمین کشور حادثه‌خیز جهان است. به طوریکه امروز شاهد هستیم پس از سال‌ها خشک‌سالی و کم‌آبی متوالی در بین 13 مرکز استان و 520 شهر کشور، یک بارش باران منجر به شکل‌گیری بحران شده است.» وی در تشریح خسارات ناشی از سیل اخیر در استان‌های کشور عنوان کرد: «در بخش کشاورزی تلاش بر این است که بیمه را به صددرصد برسانیم، زیرا بسیاری از علوفه‌ها دچار آسیب شده‌اند. همچنین محل‌های تجاری و اقتصادی اگر دارای بیمه باشند، خسارات‌شان پرداخت می‌شود و در غیر این‌ صورت نمی‌توان به آنها خساراتی پرداخت کرد.» نجار همچنین از پرداخت 20 میلیون تسهیلات ارزان‌قیمت به روستائیان خبر داد و اعلام کرد که به روستائیانی که واحد مسکونی آنها صددرصد تخریب شده است، علاوه بر 20 میلیون تومان تسهیلات ارزان‌قیمت، مبلغ 5 میلیون تومان نیز به صورت بلاعوض به آنها داده می‌شود. اما به خانواده‌های فوت‌شدگان سیل، هیچ‌گونه‌ای دیه‌ای تعلق نمی‌گیرد و تنها به منظور هزینه‌های کفن و دفن این عزیزان،‌ مبلغ 2 میلیون تومان به خانواده‌های آنها پرداخت می‌شود.