چاپ خبر
وزیر بهداشت:
تا دو سه ماه آینده یکی از قطب‌های مهم تولید واکسن کووید19 خواهیم شد
روزنامه سپید   |   اخبار 3   |   25 بهمن 1399   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d79586

وزیر بهداشت گفت: «به مردم شریف ایران این مژده را می‌دهم که تا دو سه ماه آینده با تکیه بر لطف خدا و توان دانشمندان داخلی، یکی از قطب‌های بسیار مهم تولید واکسن کووید19 در منطقه و یکی از صادر کنندگان مهم این واکسن به جهان خواهیم بود.»
به گزارش سپید به نقل از وبدا، سعید نمکی روز پنج‌شنبه در هفدهمین آیین پویش ره سلامت اظهار داشت: «سال سنگینی بر ما، همکاران‌مان و ملت شریف ایران در مدیریت بیماری کووید19 گذشت و قضاوت در مورد این مدت را باید به گذر ایام و تاریخ سپرد و کاری که ملت شریف ایران با صبوری و بردباری و وفاق ملی برای مدیریت کووید19 انجام دادند را قطعا باید به عنوان برگ زرینی در تاریخ نظام مدیریتی کشور ثبت کرد.»
نمکی افزود: «در باتلاق سنگین و سهمگین بیماری کووید19، همکاران ما دست از توسعه زیرساخت‌ها بر نداشتند و اتفاقاتی که در این مدت رخ داد مانند اضافه شدن حداقل دو هزار و 500 تخت ICU و صدها تخت دیگر در کشور برای اینکه بیماری پشت درب بیمارستانها سرگردان نشود. همچنین در تولید دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز، با تکیه بر توان داخلی، یکی دیگر از کارهای شگرف و ستودنی است که در تاریخ کشور ثبت شد.»
وی خاطرنشان کرد: «خوشبختانه در دولت دکتر روحانی و به دنبال اجرای طرح تحول نظام سلامت، اتفاقات مبارکی به ویژه در دو سال گذشته رخ داد. امسال به عنوان اولین سال قبل و بعد از انقلاب، حدود 11 هزار تخت بیمارستانی تا اردیبهشت ماه به ظرفیت کشور افزوده می‌شود و تعداد زیادی خانه بهداشت، مرکز جامع سلامت و سایر مراکزی که برای محرومین، نقطه امید است، در کشور تکمیل و افتتاح می‌شود.»
وزیر بهداشت افزود: «یک خانه بهداشت در یک روستا ممکن است که یک پروژه گران قیمت اقتصادی نباشد اما حتما یک پروژه بسیار مهم در حوزه خدمت رسانی به مردم است. ممکن است چند مرکز جامع سلامت به اندازه یک پروژه زیربنایی هزینه بر نباشد اما برای آینده کشور و کاهش هزینه‌های نظام سلامت، بسیار سودمند است.»
9 پروژه بیمارستانی با 822 تخت بیمارستانی افتتاح شد
همچنین در هفدهمین آیین پویش ره سلامت، 9 پروژه بزرگ بیمارستانی در سطح کشور که با ظرفیت 822 تخت بیمارستانی و اعتباری بالغ بر هزار و 355 میلیارد تومان ساخته شده و برای حداقل هزار و 713 نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد کرده، با حضور رییس جمهور و وزیر بهداشت به طور همزمان افتتاح شد.
این پروژه‌ها شامل بیمارستان 140 تختخوابی باغملک خوزستان، بیمارستان 160 تختخوابی شهر قدس، بیمارستان شهدای هسته‌ای بوشهر با ظرفیت 110 تخت، بیمارستان 140 تختخوابی سردار سلیمانی تویسرکان، مرکز تخصصی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بجنورد، بیمارستان 68 تختخوابی تخصصی زنان و زایمان اسفراین، مرکز درمانی تخصصی آیت‌الله رفسنجانی شهربابک کرمان، طرح توسعه 120 تختخوابی بیمارستان بوعلی ساری و طرح توسعه 70 تختخوابی بیمارستان 17 شهریور آمل است.
بیمارستان باغملک با ظرفیت 140 تختخواب و زیربنای 13 هزار و 500 متر مربع با اعتباری بالغ بر 259 میلیارد تومان ساخته شده و دارای بخش‌های بستری، جراحی، اورژانس، مراقبت‌های ویژه، آزمایشگاه، درمانگاه و بخش تصویربرداری است.
بیمارستان شهر قدس با ظرفیت 160 تخت در زمینی با زیربنای 16 هزار و 800 متر مربع و بخش‌هایی مانند بستری، جراحی، اورژانس، بلوک زایمان، مراقبت‌های ویژه، آزمایشگاه، درمانگاه و بخش تصویربرداری با اعتباری بالغ بر 315 میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده است.
بیمارستان شهدای هسته‌ای بوشهر در زمینی با زیربنای 8 هزار و 200 متر مربع و ظرفیت 110 تخت و اعتباری بالغ بر 180 میلیارد تومان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و سازمان انرژی اتمی ساخته و تجهیز شده و دارای بخش‌های بستری، جراحی، اورژانس، سی تی اسکن، آزمایشگاه و تصویربرداری است.
بیمارستان سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی تویسرکان با ظرفیت 154 تخت بیمارستانی در زمینی با زیربنای 16 هزار و 934 متر مربع با اعتباری بالغ بر 314 میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده و دارای بخش‌های بستری، جراحی، مراقبت‌های ویژه، بلوک زایمان، اورژانس، آزمایشگاه و تصویربرداری است.
مرکز تخصصی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بجنورد توسط بنیاد امور بیماری‌های خاص با اعتباری بالغ بر 20 میلیارد تومان در زمینی با زیربنای سه هزار و 630 متر مربع ساخته و تجهیز شده که دارای بخش‌های دیالیز، شیمی درمانی، فیزیوتراپی، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه و کلینیک‌های تخصصی است.
مرکز درمانی تخصصی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی شهربابک نیز توسط بنیاد امور بیماری‌های خاص در زمینی با زیربنای سه هزار و 150 متر مربع ساخته شده و دارای بخش‌های دیالیز، شیمی درمانی، تالاسمی، فیزیوتراپی، آزمایشگاه، رادیولوژی، داروخانه و کلینیک‌های تخصصی است که برای ساخت و تجهیز آن، 15 میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
بیمارستان تخصصی زنان و زایمان اسفراین با ظرفیت 68 تخت بیمارستانی در زمینی با زیربنای سه هزار و 80 متر مربع با اعتباری بالغ بر 27 میلیارد تومان ساخته و تجهیز شده و دارای بخش‌هایی مانند زنان، نوزادان، مراقبت‌های ویژه نوزادان و اتاق عمل است.
طرح توسعه 120 تختخوابی بیمارستان بوعلی ساری با زیربنای 7 هزار و 500 متر و اعتباری بالغ بر 160 میلیارد تومان شامل بخش‌های اورژانس، بستری، جراحی، مراقبت‌های ویژه، اتاق‌های عمل است.
طرح توسعه 70 تختخوابی بیمارستان 17 شهریور آمل نیز در زیربنای 4 هزار متر مربع شامل بخش‌های بستری، اورژانس، بستری داخلی، سی تی اسکن و تصویربرداری است که برای ساخت و تجهیز آن، 65 میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.