چاپ خبر
نیجریه عاری از آندمی پولیو شد
روزنامه سپید   |   اخبار 13   |   05 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d7958

Medica- Xpress: سازمان جهانی بهداشت، اخیرا نیجریه را از فهرست جهانی کشورهای اندمی پولیو خارج کرد. این یک دستاورد تاریخی است که یک سال پس از ثبت آخرین مورد بیماری پولیو در پرجمعیت‌ترین کشور آفریقایی به دست آمده است.

     این بیانیه که در نشست «طرح جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال» در نیویورک منتشر شد، فقط دو کشور را در این فهرست نگاه داشته است، یعنی پاکستان و افغانستان.

     سازمان جهانی بهداشت، با این ادعا که «نیجریه دیگر منطقه آندمی پولیو نیست»، می‌گوید: «برای نخستین‌بار است که نیجریهش انتقال پولیوویروس وحشی را که به‌طور طبیعی رخ می‌دهد، قطع کرده است. به این ترتیب، این کشور و ناحیه آفریقایی به منطقه عاری از پولیو، از همیشه نزدیک‌تر شده است. آخرین مورد ابتلا به پولیو، در تاریخ 24 جولای 2014 در شمال نیجریه ثبت شده بود.»

     کشورها باید حداقل 12 ماه را بدون گزارشی از ابتلا به پولیو پشت سر بگذارند تا بتوانند برای خروج از فهرست سازمان جهانی بهداشت در نظر گرفته شوند. در صورتی منطقه‌ای عاری از پولیو در نظر گرفته می‌شود که 3 سال متوالی را بدون ابتلای موردی به پولیو بگذرانند.

      سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «تمامی اطلاعات آزمایشگاهی تائید کرده‌اند که این کشور 12 ماه کامل را بدون ابتلا به پولیو گذرانده است.» این اطلاعیه آخرین خبر خوب در نبرد جهانی علیه ویروس پولیو است که منتشر شده است. در 12 آگوست، آفریقا یک سال را از زمانی که آخرین مورد ابتلا به پولیو در سومالی گزارش شده بود، گذراند و این نوید را می‌دهد که پولیو از تمامی کشورهای آفریقایی به طور کامل حذف شود.

      البته هنوز نگرانی‌هایی در مورد شکاف‌های واکسیناسیون، خصوصا در مناطقی که دسترسی آسانی ندارند، وجود دارد و همین امر می‌تواند مانع از ریشه‌کنی کامل این بیماری شود. در سال 2015، 41 مورد از ابتلا به پولیو ویروس وحشی در سراسر جهان گزارش شد؛ 32 مورد در پاکستان و 9 مورد در افغانستان.

      نیجریه به دلایل امنیتی، ناشی از حضور گروه شوررشی بوکو حرام در این کشور، با مشکلات زیادی در واکسیناسیون کودکانی که در مناطق دور از دسترس زندگی می‌کنند، دست و پنجه نرم می‌کند. همچنین باید با این باور نادرست بعضی از والدین، خصوصا مسلمانانی که در شمال این کشور زندگی می‌کنند، نیز مقابله کند که معتقدند واکسیناسیون موجب ناباروری می‌شود و اجازه نمی‌دهند فرزندانشان واکسینه شوند. این چنین مشکلاتی سر راه نیروهای خدمات بهداشتی که در افغانستان و پاکستان کار می‌کنند هم وجود دارد.

     مارگارت چان می‌گوید: «تعهد و تلاش‌های برجسته‌ای که باعث شد نیجریه یک سال متوالی را بدون پولیو سپری کند، باید ادامه یابد تا آفریقا به منطقه‌ای عاری از پولیو تبدیل شود. ما باید اکنون از تلاش‌ها در دو کشور پاکستان و افغانستان هم حمایت کنیم تا این دو کشور هم به زودی به دنیای عاری از پولیو بپیوندند.»