چاپ خبر
اختلالات همراه با سندرم تخمدان پلی کیستیک
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   05 مهر 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d7952

اثرات ابتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک بر سلامت بیمار و کیفیت کلی زندگی وی، از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است. بسیاری از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک با هایپراندروژنیسم و اختلال عملکرد تخمدان مراجعه می‌کنند. همچنین اغلب مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، چاق هستند، مقاوم به انسولین‌اند، اختلال قاعدگی و ناباروری دارند. طبق آمارهای جهانی، فقط 50 درصد از زنانی که به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلایند، بیماری‌شان تشخیص داده می‌شود و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مسبب در حدود 70درصد از موارد نازایی در دنیاست. تشخیص زودرس سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، به دلیل همراه بودن آن با بیماری‌های دیگر، بسیار با اهمیت است.

      مقاومت به انسولین و دیابت: بسیاری از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، نسبت به انسولین مقاوم‌اند. بنابراین انجمن اندوکرینولوژی آمریکا و انجمن کلینیکال اندوکرینولوژی آمریکا در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در سنین30 سالگی، چه چاق باشند چه لاغر، غربالگری دیابت را توصیه کرده‌اند. در بیماران در معرض خطر بیشتر دیابت، غربالگری قبل از 30 سالگی نیز توصیه می‌شود و بیمارانی که آزمون اولیه دیابت آنها منفی بوده است، باید مکررا در مقاطع دیگر زندگی برای دیابت غربالگری شوند.

     هایپرپلازی و کارسینوم اندومتر: مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک در معرض خطر هایپرپلازی اندومتر و کارسینوم اندومتر هستند. عدم تخمک‌گذاری مزمن که مشخصه سندرم تخمدان پلی‌کیستیک است، موجب تحریک پایدار اندومتر توسط استروژن در غیاب پروژسترون می‌شود. در نتیجه، خطر هایپرپلازی اندومتر و کارسینوم وجود دارد.

     اختلالات باروری: طی سال‌های باروری، شیوع بالای سقط 3ماهه اول و عوارض بارداری نظیر دیابت بارداری و هایپرتنشن دوران بارداری در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک وجود دارد. اختلالات قاعدگی که معمولا در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مشاهده می‌شود(نظیر الیگومنوره، آمنوره و خونریزی قاعدگی طول کشیده) هستند. البته مطالعات بالینی متعددی نشان داده‌اند که بسیاری از مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، قاعدگی طبیعی دارند. تخمین زده شده که حدود 85 الی 90 درصد از زنانی که از الیگومنوره شکایت دارند، به سندرم تخمدان پلی کیستیک مبتلایند؛ همراهی این دو بیماری در افرادی که از آمنوره شکایت دارند، 30 الی 40 درصد است.
     هایپراندروژنیسم: بیش از 80 درصد از زنانی که با علائم تولید اضافی اندروژن‌ها مراجعه می‌کنند، به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک مبتلایند. هیرسوتیسم نیز در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک شیوع 70درصدی دارد.