چاپ خبر
رییس سازمان نظام پزشکی در همایش سراسری انجمن خون و سرطان کودکان ایران مطرح کرد
85 درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند
روزنامه سپید   |   اخبار 16   |   28 شهریور 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d7747

نهمین همایش سراسری انجمن خون و سرطان کودکان ایران و کنگره بین‌المللی چالش‌ها در هماتولوژی و آنکولوژی کودکان در بیمارستان محک برگزار شد. در این همایش حسن ابوالقاسمی، رییس انجمن خون و سرطان کودکان ایران موضوع پوشش بیمه‌ای برای کودکان مبتلا به سرطان را مطرح کرد و گفت: « بیماری‌های خونی مانند هموفیلی و تالاسمی تحت پوشش بیمه‌ها است و فرانشیز آنها از سوی دولت پرداخت می‌شود، اما بیماران مبتلا به بیماری‌های خونی مادرزادی هستند که تحت پوشش بیمه یا دولت نیستند و فرانشیز آنها بسیار بالاست. این بیماران نیازمند توجه بیشتری هستند، چرا که هزینه‌های درمان و داروی این کودکان می‌تواند خانواده‌هایشان را به فقر بکشاند.»
ابوالقاسمی درباره هزینه‌های درمان سرطان گفت: «در این حوزه خیریه‌هایی که در بخش اطفال فعال هستند، داروهای کم‌یاب سرطان را تحت پوشش قرار می‌دهند و تامین می‌کنند، اما گاهی درمان‌های کمکی برای درمان سرطان نیز لازم است که هزینه‌های بالایی دارند و باید مورد حمایت و پوشش بیمه قرار داد.»
پیشگیری از سرطان موضوع مهمی است که رییس انجمن خون و سرطان به آن اشاره کرد و با مهم دانستن سبک زندگی در کنترل سرطان گفت: «باید از چاق شدن کودکان، خوردن غذاهای پرچرب، بی‌تحرکی کودکان و... جلوگیری کنیم و به غذاهای ارگانیک روی بیاوریم. » در این همایش علیرضا زالی، رییس سازمان نظام پزشکی امکان درمان کودکان سرطانی با تشخیص به هنگام در کشور را میسر دانست و گفت: «بیش از 85 درصد کودکان سرطانی در کشور درمان می‌شوند اما اثربخشی درمان آنان نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه نظام سلامت است. الگوی سرطان در کودکان و بالغان متفاوت است. در حالی که بزرگسالان به سرطان ‌های سینه و گوارش مبتلا می‌شوند، کودکان بیشتر از مشکلات خونی و لنفی رنج می‌برند.» عوامل محیطی بسیار زیادی وجود دارد که باعث ابتلای کودکان به سرطان می‌شود. زالی با اشاره به اینکه اشعه تلفن همراه یکی از علل ابتلای کودکان به سرطان در سنین زیر هفت سال است، گفت: «تغییر الگوی زندگی و تغذیه، عوامل محیطی و ژنتیکی و آلاینده‌های محیطی می‌تواند در ایجاد سرطان در کودکان نقش موثری داشته باشد. مطالعات اخیر در جهان نشان داده است که رابطه موثری بین استفاده بیش از حد از تلفن‌همراه و سرطان کودکان وجود دارد.» برنامه غربالگری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سبب شده است که تعداد بیماران تالاسمی نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته باشد. در حال حاضر سالانه حدود 180 تا 200 مورد کودک تالاسمی در کشور متولد می‌شود که این آمار نسبت به گذشته 20 درصد کاهش داشته است. در حوزه ابتلابه سرطان نیز سالانه 3500بیمار جدید مبتلابه سرطان در سن زیر 15سال مشاهده می‌شود که 20 تا 30 درصد آنها مربوط به مبتلایان به سرطان خون است.