چاپ خبر
سازمان جهانی بهداشت:
هیچ مدرکی درمورد کارایی رمدسیویر وجود ندارد
روزنامه سپید   |   اخبار 9   |   02 آذر 1399   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d75570

سازمان جهانی بهداشت نسبت به استفاده از داروی ضد ویروسی «رمدسیویر» برای درمان بیماران مبتلا به کووید۱۹ هشدار داد و تاکید کرد: «هنوز هیچ مدرکی دال بر کارایی این دارو وجود ندارد.»
به گزارش سپید، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: «داروی ضد ویروسی رمدسیویر نباید برای درمان بیماران مبتلا به کووید۱۹، استفاده شود زیرا هنوز هیچ مدرکی دال بر کارایی این دارو وجود ندارد.»
پنل گروه توسعه دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت هم تاکید کرد: «این پنل شواهدی دال بر این که داروی رمدسیویر موجب بهبود عواقب بیماری کرونا مانند کاهش مرگ و میر، نیاز به استفاده از دستگاه کمکی اکسیژن، کاهش زمان بهبودی بالینی و غیره می‌شود، پیدا نکرده است.»
به گزارش خبرگزاری شینهوا، براساس این گزارش هر گونه تاثیر مفید داروی رمدسیویر در صورت وجود، به احتمال زیاد ناچیز است و احتمال وارد شدن آسیب جدی همچنان وجود دارد.
این توصیه سازمان جهانی بهداشت که در مجله پزشکی British Medica- Journa- منتشر شده است بر اساس بررسی شواهدی اعلام شده است که داده‌های چهار آزمایش بین‌المللی را بر روی بیش از هفت هزار بیمار بستری در بیمارستان بررسی کرده است.
این پنل پس از بررسی این مدارک نتیجه گرفت که داروی رمدسیویر هیچ تاثیر معناداری بر میزان مرگ و میر و یا سایر عواقب مهم برای بیماران کرونایی ندارد. آنها افزودند: «این پنل به ویژه با توجه به هزینه‌ها و پیامدهای منابع مرتبط با داروی رمدسیویر احساس مسئولیت می‌کرد که باید شواهدی از کارایی این دارو ارائه دهد. این درحالی است که کارایی این دارو توسط داده‌های که در حال حاضر موجود هستند، تایید نشده است.»
داروی ضد ویروسی رمدسیویر، یکی از دو دارویی است که در حال حاضر مجاز به استفاده برای درمان بیماران کرونایی در سراسر جهان هستند. پس از انتشار نتایج تحقیقات اولیه که نشان داد داروی ضد ویروسی رمدسیویر می‌تواند زمان بهبودی را در برخی از بیماران مبتلا به کووید۱۹ کاهش دهد، استفاده از این دارو برای درمان بیماران کرونایی در آمریکا، اتحادیه اروپا و سایر کشورها تایید شده است. داروی رمدسیویر که توسط شرکت داروسازی آمریکایی گیلیاد ساخته شده است بسیار گران بوده و باید از طریق تزریق در ورید استفاده شود.
این شرکت داروسازی ماه گذشته اعلام کرد که فروش سه ماهه سوم این دارو حدود ۹۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.