چاپ خبر
زندگی مدرن باکتری‌های مفید را نابودکرده است
روزنامه سپید   |   اخبار 12   |   02 اردیبهشت 1394   |   لینک خبر:   sepidonline.ir/d7093

مطالعه‌ای که در آن باکتری‌های موجود در بدن افراد یک قبیله آمازون که در شرایط کاملا ایزوله از جهان پیرامون خود زندگی می‌کردند و مقایسه آنها با گونه‌های انسان‌های دیگر، نشان داده که انسان مدرن در طی سال‌ها، باکتری‌های مفید بدنش را از دست داده است.

 

       باکتری‌های مفید در بدن انسان سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند و باعث عملکرد بهتر سیستم گوارش می‌شوند، اما رژیم‌های غذایی جدید که اغلب همراه با فست‌فودها و اسنک‌ها است و استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده، باعث کاهش این باکتری‌های مفید در بدن تمام انسان‌ها شده است. در این مطالعه نمونه باکتری‌های پوست، دهان و دستگاه گوارش مردم قبیله ساکن در جنگل‌های آمازون با نمونه مردمی از 4 کشور مختلف مورد بررسی قرار گرفت. حالا محققان می‌گویند که نمونه باکتری‌های موجود در بدن این بومیان آمازونی از تمام نمونه‌های انسانی ثبت شده بیشتر است. نکته جالب دیگر هم اینکه در بدن این بومیان نمونه‌هایی از باکتری‌هایی پیدا شد که در جمعیت انسانی امروز جهان مقاوم به آنتی‌بیوتیک هستند، اما نمونه‌های آنها در مقابل آنتی‌بیوتیک مقاوم نبود.

 

       ماریا دومینگوئز بلو، یکی از محققان و استاد دانشگاه لانگون در نیویورک می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد که بدن انسان‌های اولیه تعداد بیشتر و تنوع بیشتری از میکروب‌ها در خود داشته که وظایف بیشتری هم انجام می‌داده‌اند، اما تغییرات زندگی انسان، مثل غذاهای فراوری شده و آنتی‌بیوتیک‌ها باعث نابودی بسیاری از آنها شده است.»

 

       برخی محققان معتقدند که کاهش گونه‌های باکتری‌های بی‌خطر و سوش‌های نرمال میکروبی انسان، باعث افزایش بیماری‌های ایمنولوژیک و متابولیکی مثل آسم، آلرژی‌های مختلف، دیابت و چاقی شده است. برای همین این افراد این گروه از بیماری‌های را بیماری‌های مدرن می‌نامند. جالب این‌جا است که افراد قبیله آمازونی دو برابر یک ساکن نیویورک و 30درصد بیشتر از یک قبیله نشین ساکن صحرای آفریقا باکتری در بدنش داشت. اسکار نویا، متخصص بیماری‌های منطقه‌ای در ونزوئلا می‌گوید: «یافتن این قبیله کاملا بدوی که بدون هیچ تماسی با جهان بیرون زندگی می‌کردند، فرصتی بی‌نظیر برای تحقیق و پژوهش در اختیار دانشمندان گذاشته است.»

منبع: NewYorkTimes